Vona Gábortól is kapott egy pofont Bayer Zsolt!

A Kúria döntése értelmében újabb 300.000 forintnyi fájdalomdíjat kell fizetnie Bayer Zsoltnak, miután pert vesztett Vona Gáborral szemben. – írja a varosikurir.hu.

Nem tudni, hogy a bevált 5 forintos módszert választja-e, amivel Hadházy Ákos felé való tartozását ígérte rendezni, vagy esetleg ezt 10-esekben kívánja leróni, de biztosan elmondja majd valamelyik műsorában.

Bayer Zsolt publicista 2016 decemberében, a blogján nevezte “gecinek” és “szarnak” a Vona Gábort, aki akkor még a Jobbik elnöke volt. Ebben az ügyben hozott szerdán döntést a Kúria, amely – az Index beszámolója szerint – helyben hagyta a másodfokú, jogerős ítéletet. Ennek értelmében Bayernek meg kell fizetnie a perköltséget és 300 ezer forintot Vona Gábornak, akitől nyilvánosan is bocsánatot kell kérnie.

A döntés ellen fellebbezésnek, további felülvizsgálatnak nincs helye

A lap közlése szerint az ügyben eljáró tanács úgy látta, hogy az öncélú gyalázkodás és megalázás nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet. A cikkben az olvasható, hogy a döntés ismertetésekor Baka András tanácselnök úgy fogalmazott: bár külföldön is vannak kemény politikai viták, példátlan a magyar közbeszéd azon szintje, amely során valaki gecinek és szarnak nevezi a másikat.Érvelése szerint Bayernek meghatározó szerepe lehet a közbeszéd szintjének emelésében vagy züllesztésében.

A másodfokú ítélet után Bayer ügyvédje azzal érvelt, hogy a G-nap óta a geci elveszítette eredeti jelentését, része lett a politikai közbeszédnek, ezért nem alkalmas arra, hogy ezzel a szóval emberi minőségében alázzák meg a politikust. Bayer ügyvédje a lap szerint így fogalmazott:

Nehezen tudom elképzelni, hogy a bejegyzés álmatlan éjszakákat okozott volna a miniszterelnök-jelöltnek.

A másodfokon eljáró bíróság most helybenhagyott ítélete szerint a sértés és lealázás szándéka még közszereplővel szemben sem megengedett. Bayer magatartását pedig nem teszi jogszerűvé az, hogy mások is illetnek ilyen kifejezésekkel embereket. A Fővárosi Törvényszék első fokon úgy döntött, hogy Vonának a geci minősítést még el kell viselnie, a másodfokú ítéletben azonban már az szerepelt, hogy ez sem megengedhető.

varosikurir.hu

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter felszólalása

O.L.K.T.

Mondom “védi”, nem kirabolja!!! Nem ugyanaz…

O.L.K.T.

Továbbra is egyre több szakmunkás és szakember hagyja el az országot

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!