Vona eltörölné a mentelmi jogot és csatlakozna az EU-s ügyészséghez

Eltörölné a mentelmi jogot, leváltaná Polt Pétert, és önmagát is elszámoltathatóvá tenné a Jobbik – erről beszélt Vona Gábor Münchenben, ahol telt ház fogadta. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarországnak fontos volna csatlakoznia az európai ügyészséghez, így ugyanis könnyebben ellenőrizhetővé válna.

Minden gyanús ügyet kivizsgáltatna nem a fidesz iránt elfogult ügyészséggel, illetve elszámoltatná a gyanús körülmények között hirtelen meggazdagodókat. Leginkább azokat akik állami, illetve Uniós támogatásban, projektben vettek részt az elmúlt nyolc év alatt.

A szolgálati nyugdíjat visszaállítaná, illetve a férfiakra is érvényessé tenné a 40 éves munkaviszonnyal járó nyugdíjat.

„Ha mi kormányra kerülünk, eltöröljük a mentelmi jogot, eltöröljük az elévülési időt, feloldjuk a titkosításokat, elköszönünk Polt Pétertől. Fölállítjuk román mintára a korrupcióellenes ügyészséget, és csatlakozni fogunk az európai ügyészséghez is, hogy minden irányból meg legyen roppantva ez a rendszer és, hogy minden irányból mi is nyomás alatt legyünk, hogy senki ne tudjon lopni. Nem csak az elszámoltatás a fontos, hanem olyan törvényeket és struktúrákat létrehozni, ahol nem fordulhat elő, hogy az országot az ország vezetői szétlopják. Ez az, amit ígérünk az embereknek, és ehhez kérjük a támogatást április 8-án” – jelentette ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

 

Forrás és bővebben: Helyi Válasz/Hír TV

https://helyivalasz.hu/orszagos-hirek/vona-eltorolne-a-mentelmi-jogot-es-csatlakozna-az-eu-s-ugyeszseghez

Kapcsolódó cikkek

Kedves Gizi néni!

O.L.K.T.

Nyílt levelet írt Gyurcsány Ferenc, Szabó Tímea és Tóth Bertalan a CEU miatt!

Rubóczki Tamás

Az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje ígéretet tett arra, hogy amennyiben kormányra kerülnek, akkor megvalósítják a devizahitelesek és a Quaestor-károsultak követeléseit.

O.L.K.T.