VITAINDÍTÓ! Kérlek szólj hozzá!…Az erőszak mindig erőszakra tanít. És nincs “jó szándékú” verés.

Ki verjen kit? A tanár a gyereket, a gyerek a tanárt, vagy a szülő a gyereket, meg a tanárt?

0

1.VÉLEMÉNY:

Nahát…. A gyerek nem verheti a tanárt, de a tanártól kívánatos lenne, hogy verje a gyereket… Ezt a gondolatmenetet követve a gyerek ne lövöldözzön az iskolában, de akkor a tanárnak azt is szabad lenne? Vagy hol húzzuk meg a határt? Csak verje a pedagógus a diákot, de le azért ne lője? És ha a gyerek felnő, és már neki is testi fölénye van az időközben megöregedett tanárral szemben…?
Az erőszak mindig erőszakra tanít. És nincs “jó szándékú” verés. Megalázó, fájdalmas, soha el nem felejthető verés van.
Mi lenne, ha az ilyen baromságok helyett inkább megtanítanánk a gyerekeket arra, hogy hogyan tudják úgy levezetni a dühüket, frusztrációjukat, agressziójukat, hogy az mindenkinek megkönnyebbülést hozzon? Na jó, mondjuk, az tényleg kicsit tovább tart, mint lekeverni egy maflást.
Ja, és akiről ilyen ocsmány módon írunk, arra ne mondjuk, hogy a barátnőnk. Szerintem.
Jáj, de feldühítenek ezek az ostoba, primitív, sehova sem mutató odamondogatások. Na.

2.VÉLEMÉNY:

Hát szomorú vagyok hogy ezt szűrted le ebből. Természetesen a pedagógus sem verheti a gyereket. És egy-egy pofon ami az én gyerekkoromban elcsattant, ne okozott traumát, viszont helyretett. És mivan most? Ha csúnyán néz a pofatlan gyerekre, akkor leköpik, rosszabbik esetben a szülők megverik a tanárt. És ez az egész a szülők felelőssége. Mert az anyagi javak hajszolása mellett a gyerekre már nincsen idejük.