Viszlát 2/3 !….Készülj az elszámoltatásra Viktor!

Egyre többen értik, miért olyan fontos, hogy két szavazatunk van.

MINDENKINEK KÖTELEZŐ, ÉS OSSZÁTOK, mert nagyon fontos ezt tudni!

2014-ben többen szavaztak az ellenzéki pártokra és jelöltekre, mint a Fideszre, mégis a Fidesznek lett kétharmada. Miért? Mert az ellenzéki szavazatok több ellenzéki párt és főként több helyi ellenzéki jelölt között oszlottak meg. A Fidesz így nemcsak pártlistán győzött, de az egyéni választókerületek túlnyomó többségét is elvitte.
Mi maradt ugyanaz 2018-ra? Az ellenzék megosztottsága. Bár a szavazók egy része összefogást szeretne, akár közös listával és közös jelöltekkel, ez várhatóan nem fog megvalósulni. Hogy ez a pártok, a rendszer vagy bármi más hibája, az most mellékes. Túl sokat foglalkozunk ezzel, miközben nem az a lényeg, hogyan indulnak a pártok. Hanem az, hogy elegen szavaznak-e egy-egy jelöltre. Ez pedig rajtunk, választókon múlik.
Mi változott 2018-ra? Az, hogy egyre többen értik az új választási rendszert. Listán szavazhatunk a legszimpatikusabb pártra, egyéniben viszont akkor hasznosul legjobban a szavazatunk, a legerősebb, legesélyesebb helyi jelöltre adjuk.
Ha a pártok megosztottak, mi azt a saját választókerületünkben korrigálhatjuk. Ha helyben az erősebb, esélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, legyőzhetjük a kormánypárt jelöltjét. És minél többen szavazunk így, annál több körzetet veszíthet a Fidesz. Ezzel megakadályozhatjuk az újabb kétharmadot, sőt jobb esetben a Fidesz egyszerű többségét is.
Te is pontosan érted, hogy miről beszélünk? Akkor mondd el a kormánykritikus ismerőseidnek, hogyan érdemes szavazniuk. Nem érted pontosan, kicsit bonyolultnak tűnik? Megpróbáljuk újra és újra, minél érthetőbben elmondani.
A lényeg, hogy ellenzéki összefogás nélkül sincs vége mindennek. Akkor van vége, ha nem megyünk el szavazni. Ha viszont elmegyünk, akkor szavazzunk tudatosan és taktikusan.
Viszlát, kétharmad.

KÉREM OSSZÁTOK! Lássa sok ember!

Kapcsolódó cikkek

Soros CEU-ja elhagyja, Erdogan iskolája beveszi Budapestet. Minőségi csere….

O.L.K.T.

El lesznek valaha számoltatva?..Vagy hagyjuk őket tovább élősködni a magyarok vérén?

O.L.K.T.

22 milliárd forintos keretösszegű gázhálózati munkát nyert el Mészáros Lőrinc cége

O.L.K.T.