Viszlát 2/3 !….Készülj az elszámoltatásra Viktor!

0

Egyre többen értik, miért olyan fontos, hogy két szavazatunk van.

MINDENKINEK KÖTELEZŐ, ÉS OSSZÁTOK, mert nagyon fontos ezt tudni!

2014-ben többen szavaztak az ellenzéki pártokra és jelöltekre, mint a Fideszre, mégis a Fidesznek lett kétharmada. Miért? Mert az ellenzéki szavazatok több ellenzéki párt és főként több helyi ellenzéki jelölt között oszlottak meg. A Fidesz így nemcsak pártlistán győzött, de az egyéni választókerületek túlnyomó többségét is elvitte.
Mi maradt ugyanaz 2018-ra? Az ellenzék megosztottsága. Bár a szavazók egy része összefogást szeretne, akár közös listával és közös jelöltekkel, ez várhatóan nem fog megvalósulni. Hogy ez a pártok, a rendszer vagy bármi más hibája, az most mellékes. Túl sokat foglalkozunk ezzel, miközben nem az a lényeg, hogyan indulnak a pártok. Hanem az, hogy elegen szavaznak-e egy-egy jelöltre. Ez pedig rajtunk, választókon múlik.
Mi változott 2018-ra? Az, hogy egyre többen értik az új választási rendszert. Listán szavazhatunk a legszimpatikusabb pártra, egyéniben viszont akkor hasznosul legjobban a szavazatunk, a legerősebb, legesélyesebb helyi jelöltre adjuk.
Ha a pártok megosztottak, mi azt a saját választókerületünkben korrigálhatjuk. Ha helyben az erősebb, esélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, legyőzhetjük a kormánypárt jelöltjét. És minél többen szavazunk így, annál több körzetet veszíthet a Fidesz. Ezzel megakadályozhatjuk az újabb kétharmadot, sőt jobb esetben a Fidesz egyszerű többségét is.
Te is pontosan érted, hogy miről beszélünk? Akkor mondd el a kormánykritikus ismerőseidnek, hogyan érdemes szavazniuk. Nem érted pontosan, kicsit bonyolultnak tűnik? Megpróbáljuk újra és újra, minél érthetőbben elmondani.
A lényeg, hogy ellenzéki összefogás nélkül sincs vége mindennek. Akkor van vége, ha nem megyünk el szavazni. Ha viszont elmegyünk, akkor szavazzunk tudatosan és taktikusan.
Viszlát, kétharmad.

KÉREM OSSZÁTOK! Lássa sok ember!