Visszaveszi a “Lázár-féle kastélyhoz” vezető utat a vásárhelyi önkormányzat

Másfél éve folyt a vita a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy mi legyen azzal az önkormányzati úttal, amelyet szabálytalanul kerített el a batidai vadászkastély tulajdonosa, a Grosswiese Kft. A szeged.hu cikke szerint az biztos, hogy a közgyűlés megszünteti ezt az állapotot, amelyet eddig azért nem tudott megtenni, mert a fideszes többség ezt megakadályozta. Az októberi önkormányzati választáson azonban totális vereséget szenvedő Fidesz egyharmados kisebbségbe került, így az ellenzék most már lépni tud.

Az ügy akkor került a figyelem középpontjában, amikor híre ment, hogy a vadászkastély körüli földek Lázár János családjának tulajdonában vannak, bár ezt Lázár tagadta. Az azonban biztos, hogy amikor a Grosswiese Kft. tulajdonosi struktúrája megváltozott, akkor Lázár János valóban tulajdonossá vált. Arra, hogy a vadászkastélyhoz vezető utat kerítéssel és kapuval hozzácsatolták az ingatlanhoz, Márki-Zay Péter polgármester hívta fel a figyelmet.

A nagy többséggel újjáválasztott polgármester most három javaslatot terjesztett a közgyűlés elé. Az egyik szerint a kerítést és a kaput lebontják, s visszaveszik az utat. A másik szerint pályázaton értékesítik, s a bevételen felül évi félmillió forint adóhoz is jutnak. A harmadik szerint visszaveszik az utat, majd bérbe adják a Grosswiese Kft.-nek, amelytől így évente 1,2 millió forint bérleti díjat szednének.

Forrás és bővebben:https://magyarhang.org/belfold/2019/11/15/visszaveszi-a-lazar-fele-kastelyhoz-vezeto-utat-a-vasarhelyi-onkormanyzat/?fbclid=IwAR15bvrucx3zpgY8vgrWUVrs74qXs6n8PUByLHMgOTJm1THxnXvx5tS9r6Y

Kapcsolódó cikkek

Emberek ragadtak több tucat aluljáróba, nem jár a BKV, több ezer gyermek még mindíg óvodában van, mert nem tudnak a szülők értük menni Erdogan miatt!

O.L.K.T.

FELESÉG VAGY BŰNSEGÉD?

O.L.K.T.

Párbeszéd: Ha Pokorni hazudni mer, akkor fusson!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!