Visszaüthet a Fidesz fő kampányfegyvere Dunaújvárosban

Cserna Gábor polgármester azzal az ígérettel kampányol a helyi médiában, hogy ismét állami kézbe kerül a Dunai Vasmű, hátha ez tetszik a helyieknek. Az orosz-ukrán részvényesek viszont igencsak nehezményezik ezt, a cégvezetés Orbánhoz és Szijjártóhoz fordult, hogy szóljanak rá a helyi szervezetre. A dunaújvárosi Fideszt Orbán régi bizalmasa irányítja, de ténykedése sűrűn hoz magával botrányokat. A tavalyi országgyűlési választás után ismét előfordulhat, hogy Dunaújvárosban bukik a kormánypárt.

Az utóbbi hetekben a Dunaferr több helyi politikusi nyilatkozatban, spekulációban is feltűnt, és akaratán kívül a dunaújvárosi önkormányzati- és polgármester-választási kampány eszközévé, egyik központi témájává vált

– olvasható a Dunaferr csütörtökön kiadott közleményében, amelyben részletesen írnak arról, hogy miként támadja őket valótlan és megtévesztő információkkal Dunaújváros fideszes vezetése.

Hangsúlyozzák, hogy a Dunaferr egy üzleti vállalkozás, amely teljesen kívül áll a politikán, és nem támogatnak egyetlen politikai pártot se.

„EZZEL EGYÜTT ARRA IS SZERETNÉNK FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY A POZÍCIÓJUKAT MEGTARTANI IGYEKVŐ POLITIKUSOK UTÓBBI IDŐBEN TETT MEGANNYI FELELŐTLEN MEGNYILVÁNULÁSA SÉRTI A DUNAFERR ÉRDEKEIT, KÁRT OKOZ A VÁLLALATNAK. KÜLÖNÖSEN HÁTRÁNYOS ÉS VESZÉLYES MINDEZ MOST, AMIKOR RENDKÍVÜL NEHÉZ GAZDASÁGI HELYZETBEN VAN AZ ACÉLIPAR”

– írják. A cég azt is közölte, hogy mint korábban, a jövőben is nyitott lesz az együttműködésre a mindenkori polgármesterrel és képviselő-testülettel, de csak akkor, ha ez a közös munka a város, az itt dolgozó emberek és a vállalat érdekeit szolgálja.

„Amennyiben mindez egyéni gazdasági vagy politikai célokat szolgál, ahogy korábban sem tudtunk, úgy a továbbiakban sem szándékozunk együttműködni.”

A Dunaferr szerint kitűnő szakmai és stratégiai kapcsolatokat ápolnak a kormányzattal, ugyanakkor a helyi politikusok támadásaikkal folyamatos kárt okoznak a cégnek, ezen keresztül pedig mintegy 12 ezer embernek, akiknek a megélhetése a gyártól függ.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

 

Tovább az

  index.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

A magyarok többsége az Európai Ügyészséghez való csatlakozást akarja, még a Fidesz-szavazók többsége is

O.L.K.T.

12 milliárdnyi közpénzből épül, de az önkormányzati lapot kitiltották a szegedi püspökség stadionbejárásáról

O.L.K.T.

Magyar Orvosi Kamara: Varga Mihály hazudik!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!