Visszataszító: álhír terjedt el Koós Jánosról!

Budapest – Úgy tűnik az emberi rosszindulatnak nincs határa: máris terjedni kezdett egy álhír a pár napja elhunyt Koós Jánosról – írja a blikk.hu.

Sajnos számtalan álhíreket gyártó oldallal találkozhatunk, ahol a tartalomnak semmi köze nincs a valósághoz, az oldal azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy valamilyen módon, akár teljesen alaptalan hazugságon keresztül kattintást gyűjtsön. Az álhírgyárosok még a legendás táncdalénekes, Koós János halálhírét is képesek felhasználni, hogy növeljék az elérésüket: a HVG vette észre, hogy a vasárnapi halálhíre után Koós Jánosról kezdett terjedni egy “írás”, a felhasználók pedig sorra osztják meg azt. Pedig nagyon nem kellene.

A 81 éves korában elhunyt táncdalénekes, Koós János halálhírére épít az a cikk, amely egy jól csengő felütéssel próbálja magához vonzani az internetezőket: “Koós Réka megható kérése az emberekhez: Csak olvassák el édesapám utolsó kérését” címmel terjedő “hírt” a Facebook mellett már a Twitteren is osztogatják a magyarok – írja a HVG.

Ezzel szemben azonban a halálhír közleménye óta, a hozzátartozók közül egyedül csak Koós Réka jelentkezett, amikor megosztott egy videót vasárnap, ezzel búcsúzva édesapjától a közösségi médián keresztül.

Nemrég két másik kamuhír is így söpört végig a neten: emiatt került veszélybe egy izomsorvadásos kislány gyógyulása, majd Orbán Viktorral és a nyugdíjakkal gyűjtöttek kattintást.

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Meg merem mutatni, mennyi az annyi bruttóban…

O.L.K.T.

Kásler Miklós: Aki egészséges akar maradni az menjen gyalog az ötödikre, ne pedig lifttel és akkor nem kerül kórházba!

Rubóczki Tamás

Ki adta és ki vette el a 13. havi nyugdíjat? Ígért e a Fidesz 14. havit?

O.L.K.T.