Vészesen pusztul a Föld, már látható jelei is vannak! 😢 Ezért mind az emberiség a hibás..

0

Megérkeztek az első gólyák Afrikából: 4 további jel, hogy teljesen összeomlott a természet

Még szinte soha nem tértek vissza ilyen korán Európába a téli útjukról a fehér gólyák. Egy szakértő szerint ez az éghajlatváltozás és a meglepően enyhe időjárás miatt van, így most összeszedtünk ezen kívül még négy olyan jelet, ami alapján valami tényleg nincs rendben a természettel.

Ausztrál bozóttűz.
Sokkoló, hogy Magyarország területénél is nagyobb részt pusztított el eddig az Ausztráliában tomboló bozóttűz; konkrétan több mint 100.000 négyzetkilométert perzseltek fel a lángok. Állítólag 1 milliárdnál is több élőlény pusztult el, és rengeteg állatfaj került a kihalás szélére, miközben otthonok váltak lakhatatlanná. Gyorsan terjed a tűz, ami a szél, szárazság és a szokatlanul forró időjárás miatt van, egy 1910-től egészen tavalyig tartó hőtérképen pedig tökéletesen látszik Ausztrália folyamatos melegedése. Ez okot adhat sokaknak arra, hogy komolyan vegyék a globális felmelegedést.Áll

A Föld legmelegebb évtizede 1880 óta
Többek között a NASA is hivatalossá tette, hogy 1880 óta az utóbbi évtized volt a globális átlaghőmérséklet szempontjából a legmelegebb a mérések alapján. A 2016-os El Nino hőhullám számtalan rekordot döntött meg, de 2019 is kimagaslóan meleg volt, így az utóbbi 139 esztendő legforróbb tíz évén vagyunk túl, ami kézzel fogható bizonyítéknak szolgálhat arra, hogy valóban melegedésről beszélhetünk.

Egyre több hurrikán
2005-ben az utóbbi évek talán legnagyobb pusztítását végezte a hírhedt, ötös erősségű Katrina hurrikán. Az amerikai New Orleans 85%-át taszította víz alá, miután átszakította a gátakat; rengetegen meghaltak, mikor letarolta a Mexikói-öblöt, és 1,5 millió otthon semmisült meg. Azóta is folyamatosan jönnek a hatalmas, veszélyes hurrikánok, 2019-ben például a Dorian nevet kapó sújtott le a Bahamákra, és a klímaváltozás miatt állítólag csak egyre többre számíthatunk.

Állatfajok kihalása
A klímaváltozás és a szélsőséges környezeti átalakulások miatt egyre több állat hal, illetve halhat ki, mivel nem tudnak ilyen gyorsan alkalmazkodni, ez pedig egy olyan dominóeffektushoz köthető, ami végső soron az összes élet elmúlását eredményezheti – legalábbis a kutatók szerint. Még a legnagyobb tűrőképességgel rendelkező egyedek sem bírnának ki 5-6 fokos globális hőmérséklet emelkedést, a természeti katasztrófák pusztító ereje pedig csak ront a veszélyeztetett állatok helyzetén.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!