Veszekedés volt Szájer József és Manfred Weber között

Heves szópárbaj alakult ki Szájer József és Manfred Weber között.
A Népszava tudta meg, hogy a szemtanúk szerint a vita azután robbant ki, hogy a magyar politikus hosszú beszédet tartott a közösségi intézmények vezetőinek jelöléséről rendezett vitában. Ebben kifejtette: a néppártnak határozottan el kell utasítania a holland szocialista Frans Timmermans jelölését az Európai Bizottság elnöki tisztségére. Orbán Viktor miniszterelnök véleményét visszhangozva arról beszélt, hogy az Angela Merkel által is előterjesztett javaslat szembemegy az EPP elemi érdekeivel és megvalósulása súlyos károkat okozna a pártcsaládnak. Daniel Caspary visszautasította a bírálatokat, és a fideszesek szemére vetette: pontosan ők voltak azok, akik nem csak visszavonták támogatásukat a néppárt vezető jelöltjének választott Manfred Webertől, hanem még hevesen kampányoltak is ellene a májusi választások előtt. Ezután szóváltás alakult ki Manfred Weber és Szájer József között is, akiknek a viszonya forrásaink szerint egyébként sem feszültségmentes. A bajor frakcióvezető egyebek között azt mondta: ne kérjék számon a párton az egységet olyanok, aki megbontották azt.

Nincs napról szó, minthogy Szájer, Orbán meghosszabbított farkát próbálta csóválni amivel mégnagyobb sz@rba keverte önmagát és a Fideszt.

H M. Forrás Népszava

Kapcsolódó cikkek

Elképesztő házmesteri szigorítás

O.L.K.T.

Tovább korlátozza a Fidesz a sajtószabadságot

O.L.K.T.

Orbán hallgat a felfüggesztésről.

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!