Vérontást támogat a Fidesz!

Orbán Viktor részvételéről a Türk Tanács ülésén, valamint a kormányfő és Szijjártó Péter állásfoglalásairól igen széles körben beszámolt a nemzetközi sajtó. A Die Presse bécsi konzervatív lap „A szíriai török katonai offenzíva Magyarország nemzeti érdekét szolgálja” címmel számolt be a hírekről. Rámutatott: Szijjártó országa álláspontját azzal magyarázta, hogy Ankara a lépéssel Szíria felé oldja meg a migráció kérdését.

Az EU-tagállam Magyarország támogatja Törökország Szíria kurdok lakta térsége elleni támadást, amelyet az egész világ elítél – írta a lap. Szijjártó Péter külügyminisztert idézte az MTI nyomán, aki szerint a támadás azért szolgálja Magyarország érdekeit, mert a menekültkérdés Szíria, és nem Európa felé irányuló megoldását szolgálja. Ezzel Magyarország az EU egyetlen tagállama, amely ennyire nyíltan támogatja a nemzetközi bírálatok össztüzében álló török támadást. Törökország az offenzívát azzal is indokolta, hogy úgynevezett „biztonsági övezetet” akar létrehozni a török határ mentén, és jelenleg Törökországban tartózkodó szíriai menekülteket akar odatelepíteni. Az EU határozottan elutasítja ezeket a terveket.

Szijjártó a török kollégájával Bakuban tartott találkozó után nyilatkozott. A magyar külügyminiszter Orbán Viktor jobboldali-nemzeti miniszterelnökkel együtt a türk államok csúcstalálkozóján vett részt. „Magyarország nem kötődik nyelvi, vagy kulturális téren a türk népekhez. Ultra-jobboldali ideológusok azonban Magyarországon a XIX. század óta konstruálnak egy ilyen „rokonságot”, amely azonban tudományosan nem támaszható alá. Ezen kívül Orbán baráti kapcsolatokat ápol Erdogan autokrata török elnökkel” – írta a lap hírügynökségi jelentésekből összeállított hírében.

Kapcsolódó cikkek

RENGETEGEN HALNAK MEG A MAGYAR KÓRHÁZAKBAN, AMI VISZONT ELKERÜLHETŐ LEHETNE!

O.L.K.T.

Magyar Hang: Eltüntetheti a Simicska-korszak alatt született kínos cikkeket a Fidesz!

Rubóczki Tamás

Hazudtak az ingyen tankönyvről

O.L.K.T.