Végre megtörtént a vádemelés. Legalább 10 éves tárgyalássorozatra számíthatunk

Elmarasztaló ítélet várhatóan csak az Orbán-kormány bukása után fog bekövetkezni.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését – olvasható az ugyeszseg.hu-n megjelent közleményben.  A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek.

Forrás: Népszava/https://nepszava.hu/3047247_vadat-emeltek-simonka-gyorgy-ellen?fbclid=IwAR1nCpkZ82YKH_lpsdeJO_e583ZiS0pTpy6YPkCnmhC2FOCP3q4dLexBbIU

Kapcsolódó cikkek

Polt Péter jelenjen meg az Elios-ügyet vizsgáló alternatív bizottság előtt!

O.L.K.T.

Havi16 ezret bukik minden magyar nyugdíjas az ukrán nyugdíj-mutyi miatt + VIDEÓ

O.L.K.T.

Segítsenek Magyarország blokád felállításában!

O.L.K.T.