Vége a sztrájknak az Audi–nál!

0

Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről – tájékoztatott a cég.

A szakszervezet azt közölte: 

A munkavállalói és a munkaadói oldal a mai napon a bértárgyalást lezárta. A tárgyalófelek megegyeztek a bérmegállapodás tartalmáról. Ennek következtében az Audi Hungária Független Szakszervezet által meghirdetett sztrájk az EA211 (P3), az e-motor (P2) és a V6 FSI (P6) területeken ma 18.00 órakor, a többi területen 20 órakor véget ér. 

Az egyezség értelmében a cég vállalta az idei 18 százalékos, minimum 75 ezer forintos alapbéremelést, a béren kívüli juttatások éves keretét pedig 400 ezer forintra emelték. Itt a szakszervezetek engedtek, az eredeti követelésük évi 787 ezer forint volt.

A megállapodásértelmében bevezetik a lojalitás és a jubileumi bónuszt a hűséges dolgozóknak, és a cég vállalta, hogy március 31-ig kidolgozzák annak a szabályrendszerét, hogy a gyerekek után járó pótszabadsággal a dolgozó rendelkezhessen.

Az Audi a saját ajánlatát üzleti titokként kezeli, de úgy tudjuk, hogy eredetileg az idei évre 10, jövőre ugyancsak 10 százalékos bérfejlesztési tervet adtak át először a szakszervezetnek.

Az Audi győri gyárában múlt csütörtökön kezdődött 168 órás sztrájk, ezután az üzem teljesen leállt. A győri gyár kiesése önmagában is nagy veszteséget okozott a cégnek, az pedig különösen, hogy az ingolstadti és a pozsonyi üzem is leállásra kényszerült.

Forrás 168óra. https://168ora.hu/itthon/megallapodott-az-audi-a-szakszervezettel-vege-a-sztrajknak-162881