Vásárhelyi Mária: Az Orbánhoz hasonló politikai vezetőket diktátornak hívják!

Hát mit mondjak, sok minden eszembe jut Orbán Viktorról, de az, hogy álmodozó, sőt Európa politikai vezetői közül a legnagyobb álmodozó lenne – hát az egészen biztosan nem! Márpedig a Politico nevű, befolyásos internetes portál – illetve az általuk megkérdezett szakértők – szerint, Greta Thurnberg után Orbán a kontinens legnagyobb álmodozója.

Önmagában az, hogy ugyanabba a kategóriába kerülhet a Földet megmenteni kívánó Gréta, és a magyar demokráciát leromboló, a szegények, elesettek, oltalomra, védelemre szorulók és másként gondolkodók ellen hadjáratot indító magyar miniszterelnök, teljesen abszurd. És vajon Orbán mely cselekedeteit illetik a “nagy álmodozó” címmel az érintett szakértők?

A békétlenség szítását Európa államai között, a kompromisszumképtelenséget, balkáni szarkeverését, a környező országok belpolitikájába történő nyílt beavatkozást, a magyar szupremácia felélesztését, a nacionalista érzelmek csúcsra járatását, a nők elleni erőszak elleni nemzetközi megállapodások következetes elutasítását, a rasszizmust és kirekesztést? Nem vitatom, hogy lehet egy vezetőnek olyan álma, hogy az általa vezetett országban felszámolja a demokráciát, az alapvető emberi- és szabadságjogokat: a sajtó- és véleményszabadságot, a szabad választásokat, a fékek és ellensúlyok rendszerét, a hatalmi ágak szétválasztását, és a félelem és gyűlölet hazájává teszi országát, de az ilyen politikai vezetőket diktátornak hívják!

És elismerem azt is, hogy az álmát, mely szerint ő lesz Magyarország leggazdagabb embere, aki bekerülhet a világ leggazdagabbjai közé, már meg is valósította, ennek az álomnak a megvalósításához azonban az ország kifosztására volt szükség.

Az álmodozás romantikus, szívet melengető, andalítóan jó érzés, éppen ellentéte a pusztításnak, a rombolásnak, a gyűlöletnek, ill. aki utóbbiakról “álmodozik” az nem álmodozó, hanem pszichopata.

Aki Greta Thurnberget és Orbán Viktort ugyanabba a kategóriába sorolja, az semmit nem ért a mai világból. És ha valóban Orbán Európa nagy álmodozója, akkor Európára nagyon szomorú jövő vár.

Kapcsolódó cikkek

Orbán hivatalosan szinte semmibe nem szólhat bele brüsszeli döntéshozatalban

O.L.K.T.

Téged is megfigyelnek hamarosan!

H Miklós

A Fidesz szerint se béremelésre, se bérlakásépítésre nincs szükség.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!