Vásárhelyi Mária: A kamupártoktól miért nem hajtják be a kampánypénzt?

0

Vásárhelyi Mária szociológus, a szociológiatudomány kandidátusa, az MTA tudományos főmunkatársa igencsak frappáns mondatot írt le a minap Facebook oldalán. Érdemes elgondolkodni szavain. Íme:

Ennek az egész szemét, korrupt választási rendszernek mi sem bizonyítja jobban a züllöttségét, mint hogy az Együttnek azért kell bűnhődnie és 150 millió forintot befizetnie, mert ők komolyan gondolták, hogy részt akarnak venni a választásokon és a jövőben is szeretnének pártként tovább működni. A sok kamupárton viszont soha nem fogják behajtani a felvett százmilliókat, mivel ők már eleve azzal a céllal alakultak, hogy lenyúlják a pénzt és eltűnjenek a süllyesztőben. Pontosan tudják, hogy rajtuk senki nem akarja és nem is fogja behajtani a pénzt, mivel megalakulásukkal a sajátjukon kívül a kormánypártok érdekeit szolgálták. Bűnhődjenek a becsületesek!

A “Házon kívül”-ben is volt erről egy riport, amiből kiderül, hogy ezeknek a több százmilliót felmarkoló kamupártoknak a vezetői már most is olyan ingatlannak aligha nevezhető nyomortanyákra vannak bejegyezve, amelyek egy lyukas garast sem érnek. Ezek már a választások előtt leírattak a nevükről minden tulajdont, hogy ha akarják se tudják végrehajtani rajtuk a visszafizetési kötelezettséget.

 

olkt.hu/Vásárhelyi Mária