Varga Mihály megtámadta Matolcsy Györgyöt – dúl a belharc a Fideszben!

Nem pont úgy látja a dolgokat, ahogyan Matolcsy.

Az uniós tagságunkkal vállaltuk az euró bevezetését – fogalmazott az Mfor.hu-nak Varga Mihály pénzügyminiszter, aki azt is elmondta, nincs céldátum a közös pénz magyarországi bevezetésére, de a kormány nem tett le tervéről, az euró használatáról.

A portál kérdésére azt mondta, az euró a legígértesebb, de még befejezetlen kezdeményezése az Európai Uniónak, ettől függetlenül lát intézményes problémákat, de még így is a kormány Magyarországot ebben a monetáris keretben képzeli el, nem másban.

A nyilatkozata azért érdekes, mert Matolcsy György MNB elnök pár napja még azt mondta:

„itt az ideje, hogy megkeressük a kijáratot az euró-csapdából. Veszélyes dogma azt állítani, hogy az euró volt a következő normális lépés Nyugat-Európa egyesítése felé. A közös európai valuta ugyanis egyáltalán nem normális, mivel a bevezetéshez szükséges alapfeltételek szinte egyike sem volt meg”.

A jegybankelnök egyébként egy közös eurázsiai valutában látja a jövőt.

Via: mfor.hu

Kapcsolódó cikkek

olkt.hu: A nap legfontosabb eseményei röviden (12. rész)

O.L.K.T.

PARÓDIA ! Pamkutya

O.L.K.T.

Zsúrpubi: Lókupec-stílus: Orbánék már nem is tagadják a korrupciót, csak a büntetés mértékén alkudoznak

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!