Varga Mihály kimondta, hogy a Fidesz tovább folytatja a szegényellenes politikáját ha nyernek a választásokon!

Gőgös Zoltán az MSZP-PM szövetség alelnöke mai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy van itt pénz sok mindenre, felcsúti kisvasút, Makovecz kazán, kastélyok, fűthető gyepű futballpályák, csak éppen arra nem jut a maffia kormány alatt, amire kéne. Gőgös Zoltán a mai Világgazdaságnak adott interjúra reagált amit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott. Varga Mihály a mai napon kimondta, hogy a Fidesz tovább folytatja a szegényellenes politikáját, és továbbra sem hajlandók csökkenti Európa legmagasabb áfáját – folytatta Gőgös.
Ételre mindenkinek ugyanúgy szüksége van, ezért az alapvető élelmiszerek áfájának további csökkentése már nem tűr halasztást! A nélkülözők, a nagycsaládosok, a gyermekesek és a nyugdíjasok több mint fele szegénységben él, de a Fidesz adópolitikája továbbra is csak a gazdagoknak kedvez. Varga Mihály egyébként  azt mondta, hogy a kormány célja, hogy a közösségi kiadásainkhoz szükséges bevételeket a fogyasztáson keresztül szedje be, és ne a jövedelmeket adóztassuk. Az egy számjegyű szja bevezetése 700 milliárdos bevételkieséssel járna. Emellett folyamatosan vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, ahol lehet helye a kisebb áfának, de most csak célzott támogatásról, adócsökkentésről lehet szó. Az elmúlt évek áfacsökkentései között volt, amelyik elérte a hatását – ide sorolhatjuk a sertés- és a csirkehús vagy épp az internet áfacsökkentését –, de például a tojás- vagy a halpiacon az intézkedés kevésbé vitte le az árakat. Ebben a fél évben a korábbi intézkedések kiértékelése zajlik majd. A nemzetgazdasági tárca a jövőben is mérlegel minden áfacsökkentési tervet, ám most a korábbi intézkedések hatásának visszamérése zajlik – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A tárca minisztere szerint a bérnövekedés még nem okoz strukturális gondokat, a kamatkörnyezet kedvez a beruházásoknak. Gőgös Zoltán elmondta még, hogy a Változás Szövetsége azért dolgozik, hogy egyenlőbb feltételekkel indulhasson minden magyar állampolgár, ezért április után először kibővítjük az alapvető élelmiszerek körét, ezzel egy időben az áfakulcsot 5%-ra csökkentjük. Mire számítunk: olcsóbb élelmiszerek, több étel a spájzban, több pénz a magyarok zsebében.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Exkluzív! Orbán TEK-es kisbuszát egy grazi idegklinika parkolójában fotózták le!

Rubóczki Tamás

Tarlós István: Borkai méltatlanná vált a polgármesterségre, ezért le kellene mondania

O.L.K.T.

Pierre Haski: Orbán túlment minden határon!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!