Valami nagyon nem stimmel az NVI háza-táján!

0

A választás.hu egy hónappal az önkormányzati választások előtt teljesen megtévesztő adatokat közöl a választópolgárokkal. A jelenlegi formájában biztosan nem alkalmas az október 13-i voksolással kapcsolatos tájékoztatásra. Kíváncsian várjuk, vajon milyen magyarázattal szolgál a cikkünk megjelenését követően Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Péntek éjszaka csörgött a telefon. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó volt a vonal túloldalán. Miután bemutatkozott, arra kért, hogy nézzük meg a valasztas.hu weboldalt, mert valami nagyon nem stimmel.

Elmondása szerint, miután hazaért a Pikó András melletti szimpátiatüntetésről, szerette volna megnézni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, hogy a csepeli együttműködés listáját nyilvántartásba vették-e.

Elkezdett a weboldalon böngészni az alábbiak szerint:

– Rákattintott a „Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása 2019” címmel megjelölt felületre
– A keresőbe beírta, hogy Budapest XXI. kerületének adatait szeretné lekérdezni
– A megjelenő választókerületi térkép melletti „Jelöltek, Listák” címkére klikkelt

És ekkor jött a meglepetés… A Nemzeti Választási Iroda honlapja teljesen ismeretlen jelölteket mutatott az ellenzéki képviselő számára. Megismételte a folyamatot újra és újra. Az eredmény szinte mindig más volt.

Amikor a képviselő asszony kérésére mi is megpróbáltunk rákeresni a csepeli indulókra, először a XVII. kerületi jelölteket dobta fel a rendszer.

Ekkor eszünkbe jutott, hogy az áprilisi választások alkalmával sem jeleskedett az említett weboldal, hiszen a megnövekedett terhelés következtében összeomlott. Mint ismert, az eset után Pálffy Ilona közleményben tudatta, hogy a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében a honlapot átállították egy nagyobb teherbírású technológiai megoldásra.

Amikor azonban újra megismételtük a keresési folyamatot, egyértelművé vált: van még mit csiszolni a rendszeren. Íme:

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!