Valami bűzlik az uniónak

Ursula von der Leyen egyelőre nem fogadta el Várhelyi Olivér jelölését az Európai Bizottság magyar biztosának.
Ez példátlan eset az uniós politikában.
A magyar és a román biztosjelölt kiválasztásáról szóló eljárás még folyamatban, a bizottsági elnök együtt kezeli a sorsukat, és valamiféle problémája van a Dancila-kormány új jelöltjével, Dan Nicával.

– Ami Magyarország és Románia jelöltjeit illeti, az eljárás folyamatban van. Ursula von der Leyen kapcsolatban áll mindkét kormánnyal

– mondta Mina Andreeva bizottsági szóvivő, nem árulva el részleteket az ügyről. Szivárgó információk szerint a bizottsági elnök elutasította Dan Nica jelölését, Viorica Dancila román miniszterelnök szerint azonban nincs szó erről. Várhelyi Olivér jelölése azért is függ a román jelölttől, mert utóbbi személye dönti el, hogy a magyar biztos melyik portfóliót kapja meg az Európai Bizottságban. Az Orbán-kormány első jelöltjének, az összeférhetetlenség miatt kétszer is elutasított Trócsányi Lászlót Ursula von der Leyen a bővítési biztosnak szánta, korábban felröppenő hírek szerint Várhelyi Olivér a közlekedés területét kaphatja meg.Ez a Dancila-kormány első jelöltjéé, az összeférhetetlenség miatt szintén elutasított Rovana Plumbé lett volna, vagyis Magyarország és Románia portfóliót cserélhet.

Forrás 168 óra

Kapcsolódó cikkek

Magyar György: 8 éve kétmilliárd forint adomány gyűlt össze a vörösiszap-károsultaknak, egyetlen fillért sem kaptak belőle, mert a Fidesz lenyúlta! (+Videó)

Rubóczki Tamás

Polt Péter csodálkozott, hogy hatalmas a korrupció Magyarországon!

Rubóczki Tamás

SÁTÁN MŰFAJA A DEMOKRÁCIA…(?) “Isten engem úgy segéljen!…”

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!