Vajon honnan tudta Kósa és Kövér, hogy ma migránsok érkeznek a határhoz? – lehet megrendezett ez is?

0

Lehet abban valami mögöttes koncepció, ha egy napon belül, a Fidesz két nagyágyúja is megszólal a médiában, ráadásul mindketten még a szokott formájukat is alulmúlják. A Fidesz már meg sem kísérel az emberek értelmére hatni, úgy látja, hogy a magyaroknak az is megfelel, ha prominens politikusai időnként egyszerű és érthető ostobaságokkal traktálják őket.

Amint az olkt.hu is olvasható, Kövér László momentumos vörös terrort vizionál, Kósa Lajosnak pedig egy bizonyára igen megbízható Facebook-posztból a pénteken reggel Szabadkáról induló migránskaravánról van hiteles információja.

Kövér László a Mandinernek nyilatkozva, a vörös terrorról beszélt, Korvin Ottóról és Szamuely Tiborról, valamint arról, hogy a „momentumos gyerekek, jakabfélékkel és tordaibencékkel súlyosbítva, semmiben sem különböznek a Lenin fiúktól, csak nem vörös, hanem lila, vagy szivárványos zászló alatt vonuilnak.”

Helló, Momentum, a házmester bácsi azt üzeni, hogy buzik vagytok!

Kósa Lajos a köztévében migránsozott, talán mert neki már mindegy, miről beszél, tőle már nem ciki, ami mindenki mástól az lenne.

Elmondta, hogy a január végi áttörési kísérlet szervezett akció volt, de a határvédelem bizonyított, a határt jól őrzik. Magyarul: a kormányra mindig lehet számítani, gyerekek, ha valami gond van, tudjátok, kihez forduljatok.

Ja, a Facebookon meg azt látta, hogy pénteken reggel egy nagyobb csoport illegális határsértő indul el Szabadkáról, de a hatóságok figyelik, hogy mi történik és a szerbeket is tájékoztatják.

Két rövid példát villantottunk fel, hogy érzékeltessük: a Fidesz már a látszatra sem ad. Nem kíván érvekkel győzködni bennünket, egyenesen a szánkba rágja, amit meg akar etetni velünk. Nem bajlódik cizellált, vagy legalább annak látszó magyarázatokkal.

Úgy gondolja, az elvetett mag termőre fordult, a magyarok agyát már nem kell jobban megdolgozni. Elegendő, ha a szokásos hülyeségeket a korábbiaknál is alacsonyabb színvonalon táplálja belénk.

Ez az üzenete ennek a két megszólalásnak. Hogy az egyszerű tőmondatok bőven elegendők, az ennél árnyaltabb megfogalmazás nemcsak fölösleges, de egyenesen káros. Ezt gondolja rólunk az állampárt, és lehet, hogy igaza van, mert már elegendő embert sikerült olyan szintre lebutítani, hogy a Fidesznek mindig jó legyen.

Fogjuk fel tehát Kósa és Kövér mostani megnyilvánulását egyfajta tesztnek – ha úgy tetszik, közvélemény-kutatásnak. Elég ostobák már a magyarok, vagy kell még őket tovább hülyíteni?