Vajna Tímea akkora adósságot örökölt, hogy szinte nincstelen lett

Érdekes pénzügyi adatokat szúrt ki a 24.hu az egykori milliárdos filmipari mindenes vagyonát kezelő cégek könyveiben.

Az Andy Vajna legfontosabb magyarországi üzleti érdekeltségeit, így a kaszinók bevételeit kezelő AV Investments nevű cégnek tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt az adósságállománya. Vajna idén január végén halt meg. A vállalat június végén átalakulási vagyonmérleget készített, hogy több kisebb Vajna-céget bele tudjanak olvasztani. Ebben már – fél évvel az előző mérleg elkészülte után – már közel 13 milliárd forintos, vagyis több, mint dupla annyi tartozás szerepel.

A 24.hu cikke szerint ennél kevesebb vagyon és követelés áll a mérleg túlsó oldalán: június végén 12,7 millió dollárnyi (bő 3,8 milliárd forint) forgóeszközt (betétet és készpénzt), illetve 10,4 millió dollárnyi (3,1 milliárd forint) értékpapírt tartottak nyilván a könyvekben, továbbá 16 millió dollárt (4,8 millád forintot) tett ki a vagyonkezelő követelése, azaz ennyivel tartoztak nyár közepén a cégnek.

Az AV Investments ügyvezető Vajna egykori üzlettársa, Samuel Russell Falconello. Vajna Tímea csak több hónappal a férje halála után tudta elfoglalni a másik ügyvezetői pozíciót.

Kapcsolódó cikkek

A DK elárulta mi vár a fideszes bűnözőkre!

O.L.K.T.

Gulyás Márton: Erdogan egy tömeggyilkos, mindent meg kell tenni, hogy Magyarországon mozoghasson!

O.L.K.T.

Végre! Ez már nagyon kellett…1,8 milliárd forintnyi közpénzből épül futsalcsarnok Dunakeszin.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!