Vádat emeltek Kozsó ellen. A vád áramlopás

Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti belvárosi teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben, aki egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza.

A közlemény nem nevesíti, de úgy tudjuk, Kozso egykori teaházáról van szó. Az előzmények: a zenészt évekkel ezelőtt az Elektromos Műveknél és a rendőrségen is feljelentette egykori jobbkeze. Kozso korábban tagadta az áram- és vízlopást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást lopás vétségének gyanúja miatt.

A most közzétett vádirat szerint a vádlott a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést és a jogellenes áramvétellel 2013. április 29. és 2016. április 21. napja közti időben összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak, melyből – díjfizetéssel – csak 25 ezer forint térült meg.

Kapcsolódó cikkek

ÉLŐ tüntetés és átvonulás a Lánchídon a Diktatúra és Butaság Alapú Társadalom ellen a Fideszhez, az MTA-tól. Tudósít: Molnár F. Árpád.

O.L.K.T.

ÁLLJON LE AZ ORSZÁG !!! ÉLŐ

O.L.K.T.

Demokratikus Koalíció: A Fidesz kivéreztette a járványügyi központot! (Videó)

Rubóczki Tamás