Üzent az Mszp: balhé lesz ma a parlamentben!

0

Az már a különböző baloldali politikusok korábbi nyilatkozataiból is kiderült, hogy a decemberben, a munka törvénykönyve módosításakor elkezdődött akciók sorozata nem marad abba. Úgy tűnik, a mostani, első parlamenti ülésen is valamilyen látványos megmozdulásra készülnek az ellenzéki politikusok.

Tóth Bertalan, az MSZP EP-listavezetője ma reggel – sokat sejtetően – annyit posztolt a Facebookra egy, a várható eseményeket találgató cikket megosztva, hogy a szocialisták délután 13 órától élőben közvetítenek az Országgyűlésből.

Kórózs Lajos pedig ma reggel szokatlanul erős hangvételő sajtótájékoztatót tartott,

„Hátrább az agarakkal fiúk, mert nagy balhé lesz! Nehogy azt higgye bárki is, hogy ennek a meccsnek vége van!” – üzente a Fidesznek a szocialista politikus.
Népszavának pedig több ellenzéki forrás is megerősítette, hogy még pénteken kora délután is egyeztettek az ellenzéki pártok, milyen látványos akcióval indítsák a tavaszi ülésszakot az Országgyűlésben. A Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és a Jobbik is része lesz az együttműködésnek, de részleteket egyik pártnál sem akartak elárulni.

Azt feltételezték, hogy a nyitóülésen valószínűleg Orbán Viktorminiszterelnök is részt vesz, feltehetően ő lett volna a várható performansz egyik „alanya.” Csakhogy Orbán Viktor ma Izraelbe utazik a visegrádi országok csúcstalálkozójára.

A decemberi ülésen történt pulpitusfoglalás és az azt követő tüntetések után a lap informátorai szerint az ellenzék nem akarja folytatni a parlamenti munkát úgy, mintha mi sem történt volna.

Azt nem tudni, mi lesz a mai, délután egykor kezdődő parlamenti ülésen, de volt olyan politikus, aki azt mondta, „folyamatosan a házszabály határait feszegető magatartást tanúsítanak majd”.  Ám a figyelmet úgy szeretnék fenntartani, hogy közben az országgyűlésből nem csinálnak „ingyencirkuszt.”

Forrás Blikk http://www.blikk.hu/aktualis/politika/orszaggyules-parlament-tavaszi-ulesszak-ellenzek-balhera-keszul-msz/emewsnj?utm_source=legolvasottab

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!