Üzenet a Kormánytól: Mindenki spóroljon a nyugdíjas évekre, mert ők nem segítenek

0

Világos, hogy egyre kevesebb embert szeretne támogatni a Kormány

A társadalom elöregedése miatt szükséges, hogy az öngondoskodás minél előbb elterjedjen, mondta Varga Mihály, aki szerint a kormány politikájának legfontosabb eredménye, hogy az emberek több pénzt tudnak félretenni.

A nyugdíjrendszerről a miniszter azt mondta, stabil, de az öngondoskodás elemi rész kell, hogy legyen mindenkinek az életében.

Szemléletváltást igényel az állampolgároktól, és minél több embernek fel kell ismernie azt, hogy mindenkinek az életében szükség van arra, hogy megtakarításokkal rendelkezzen.

A társadalom korszerkezete szükségessé teszi az öngondoskodás mielőbbi elterjedését. Magyarországon a 65 év felettiek létszáma 1,8 millió fő, míg az öregségi nyugdíjasoké 2 millió, a foglalkoztatottak száma 4,2 millió fő. A nyugdíjkiadások 2014-ben a GDP 9,1 százalékát és az államháztartási kiadások 17 százalékát jelentették, mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Portfolio Öngondoskodás Konferenciáján

Forrás:Portfolio.hu/Origo.hu
Kép: MTI
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!