Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére!

Kedd délután az uniós csúcson az európai állam- és kormányfők megállapodtak arról, hogy a német kormány védelmi miniszterét, Ursula von der Leyent jelöljék az Európai Bizottság új elnökének. Ezt Donald Tusk tanácsi elnök jelentette be a Twitteren:

A magyar kormány már pár órával korábban bejelentette, hogy a V4-es országokkal együtt támogatják von der Leyen jelölését. Ezután még az Európai Parlamentnek is meg kell szavaznia a jelöltet.

Kedd este Manfred Weber bejelentette visszalépését az Európai Néppárt csúcsjelöltségétől a pártcsalád strasbourgi frakcióülésén.

„Folytatom a harcot egy demokratikus Európáért. Megtiszteltetés volt ez a munka az EPP és Európa érdekében”

– mondta Weber a szóvivője, Christian Hügel.

Tusk Twitteréről az is kiderül, hogy Christine Lagarde-ot, az IMF elnökét javasolják az Európai Központi Bank élére. Az uniós csúcs előtt lehetett hallani arról, hogy von der Leyen nevét Emmanuel Macron francia elnök dobhatta be, mert azt akarta, hogy nők kerüljenek a vezető pozíciókba, ami a gyakorlatban a francia Lagarde jelölését is jelentette.

Az Európai Tanács következő elnöke pedig Charles Michel belga miniszterelnök lehet.

Kapcsolódó cikkek

Tóth Bertalan: Orbán célja az országot az EU-ból kivezetni, és totális diktatúrát bevezetni!

Rubóczki Tamás

Orbán menekül a pofon elől!

Rubóczki Tamás

MSZP: A MÁV vezetői a dolgozókkal akarják elvitetni a balhét!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!