Ursula Von der Leyen lett az EB elnöke

Az Európai Parlament kedd este megszavazta: a következő öt évben Ursula von der Leyen német politikus az Európai Bizottság elnöke.

383-an szavaztak rá, 321-en ellene, 374 szavazatra volt szüksége.

Von der Leyen német védelmi miniszterből lett bizottsági elnök olyan politikai alkusorozat után, amit Sebastian Kurz osztrák kancellár például hajmeresztőnek nevezett. (A politikai machinációkról bővebben itt írtunk.) Von der Leyen neve az EP-kampányban nem pörgött, nem volt csúcsjelöltje egyetlen frakciónak sem, az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy a strasbourgi parlament megszavazza-e – a politikus még az utolsó nap is három nyelven győzködte a képviselőket, hogy szavazzák meg, miközben minden frakciónak igyekezett ígérni valamit.

Az első kommentárok mind kiemelik, hogy éppencsak meglett a szükséges szavazatszám – emellett pedig természetesen azt, hogy ő az első női bizottsági elnök.

Kapcsolódó cikkek

A tüntetők ajándékot vinnének Orbán Viktornak!

Rubóczki Tamás

A MAGYAR EGÈSZSÈGÜGY…TERROR!

O.L.K.T.

Ehhez a gyalázathoz bizonyosan nem lehet köze a DK-nak!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!