Úristen: Hadházy Ákos döbbenetes riportja!

0

Egy ördögi kör. Embertelenek. A keresztény szó szitok volt eddig is a szájukból ezután pláne. Semmi könyörület mindez a látszat kedvéért a hívei előtt, hogy megvédi őket. Kicsit gondolkodnának, hogy mitől is?

A kormány nem abban hazudik, hogy a menekültkrízis nagy probléma, hanem abban, hogy ez az EGYETLEN probléma és abban, hogy az ellenzék és valami titokzatos erők millió számra akarják behozni az illegális bevándorlókat.

A kormány nem a kerítés építésével követ el bűnt, hanem azzal hogy a krízist használja fel a hecckampányaihoz úgy, hogy a valódi menekült fogalmát szándékosan keveri a bevándorló és a terrorista fogalmával. Ezzel tereli el a figyelmet az iszonyatos mértékű korrupcióról.

A hecckampány olyan jól sikerült, hogy most már emberek éheztetése is belefér, az erről szóló hírek nyilván sok mindenkiben még pozitív érzéseket is keltenek majd, mondván, “legalább eltakarodnak”.

Ma a Dél-Alföldön jártam az EU-Ügyészségről szóló aláírásokat szervezni és az éheztetésről szóló elég hihetetlen híreket olvasva vettem zsemlét és délután bementem a tranzitzónába is – képviselőként kb negyed órás tanácskozás után beengedtek, további negyed óra múlva a tábor igazgatója is megérkezett, addig a személyzet udvariasan körülvezetett, de a kérdéseimre nem válaszolhatott.

Röviden: Az intézmény igazgatója arról tájékoztatott, hogy JELENLEG nincsen éheztetett menedékkérő, megfogalmazása szerint azonban korábban valóban voltak olyanok, akik néhány napig nem kaptak élelmet, de “nekik voltak tartalékaik”. Elmondása szerint mai hírekben szereplő afgán nő néhány étkezés kihagyása után újra kap élelmet. Viszont azt elismerte, hogy a törvény szerint RÖVIDESEN SOKAN LESZNEK ellátás (étkezés) nélkül hagyott menekültek a tábor területén.

Hosszabban: Ezekbe a zónákba Szerbia felől egy nyitott “kapun” érkeznek az emberek, egészségügyi és biztonsági vizsgálatuk után azonnal megkezdődik a MENEKÜLTÜGYI ELJÁRÁSUK, a menedékkérelmük “elbírálása”. (Az idézőjel indokolt, ugyanis a kérelmeket gyakorlatilag automatikusan elutasítják azzal, hogy Szerbiából, azaz biztonságos országból érkeztek.)

Az elutasítás után a következő eljárás az IDEGENRENDÉSZETI ELJÁRÁS, ami a kitoloncolásról és az EU-ból való kitiltást jelenti. Ebben a szakaszban MÁR VALÓBAN NEM KAPNAK ÉLELMET. A kérelmezőnek három napja van a fellebbezésre, ha fellebbez, ismét a “menekültügyi eljárás” alá kerül az igazgató szerint és addig ismét kap ellátást a bírósági ítéletig. (A Helsinki Bizottság szerint eddig nem ez volt a gyakorlat, ennek eldöntésére nincs lehetőségem).

A menekültkérelmet – a szerbiai érkezés miatt szinte automatikusan- elutasító bírósági határozat után azonban ismét jön az “idegenrendészeti eljárás” – ilyen az igazgató szerint eddig nem volt az új törvény júl.1.-i bevezetése óta, mert ítélkezési szünet van. Az ítéletek után azonban az elutasítottat valóban egy külön körletbe zárják, ahol VALÓBAN NEM KAP MAJD ENNI. “Dönthet” arról, hogy megvárja az eljárás végét vagy visszamegy Szerbiába.
És hogy mi ennek azon kívül az értelme, hogy a gyakorlat ellen felszólalókat migráncssimogatónak titulálja majd a kormány? Azt kell tudni, hogy ha az elutasított kivárja az “Idegenrendészeti eljárás” végét, akkor az rend, hogy RENDEZETTEN, hivatalosan, papírokkal vissza kell adni a szerb hatóságnak. Szerbia azonban NEM VESZI VISSZA ŐKET. Ebben az esetben pedig – a mostani törvény esetén is- a menedékkérőt valódi táborba kell vinni és VALÓDI MENEKÜLTÜGYI ELJÁRÁSNAK kell alávetni- azaz tényleg meg kell nézni, hogy illegális bevándorló-e vagy valódi menekült az illető.
A magára kereszteket aggatva magát nagy Krisztus követőnek tartott “Parlament” azonban inkább olyan törvényt hozott, hogy az elutasított személy -ha nem akar éhen halni- inkább menjen vissza magától Szerbiába. Így az utolsó lehetőséget is elveszti, hogy valóban elbírálják érdemben a kérelmét az automatikus elutasítás helyett. Ráadásul: ezzel Magyarország gyakorlatilag kényszeríti, hogy Szerbiába is illegális határátlépőként érkezzen újra.

Ezért a látogatásomért a következő napokban az eddigi mocskos rágalmazó jelzők – szomszédgyilkos, zöldbáró, luxuséletű, Simicska-bérenc – mellé persze megkapom majd a “bevándorlást támogató politikus” címet is. Mégis azt javaslom mindenkinek: ne féljen a kormánypropagandától. Ez az éheztetés: gyalázat.

(amit még egyébként láttam: a tranzitzónában a 250 férőhelyhez képest elvileg 68-an voltak, az elbánásról nincs információm, kinézetre az egész egy viszonylag jó minőségű börtön képét nyújtja. Ez talán semmi lenne ezeknek az embereknek az eddig kiálltakhoz képest, ha valódi eljárás folyna az ittlétük alatt. Ez azonban nincs így – a végén pedig jön a magyar törvények szerinti éheztetés)

A képek forrása. Hadházy Ákos Facebook

olkt.hu/Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő