Úristen! Ez mi???

0

 

Itt ülök a székemben és töprengek, keresek valami kapaszkodót miközben csütörtökön temetjük édesanyát. Gondolat elterelés okán olvasgatom a napi sajtót, hallgatom a hátam mögött szóló híreket a tévében. Tudom, hogy remény meg minden, de, komolyan gondolja itt valaki is, hogy rendszert kellene váltani? Minek? Kiknek? A magyarnak pont jó ez ami most van. A magyar ÍGY AKAR ÉLNI!!!!!!! 30 évvel a rendszerváltásnak hazudott akármi után. Mikor pontosan tudjuk mi történt eddig, majd 18 éve hallottuk, “a magyar haza nem lehet ellenzékben”. Azóta látott és tapasztalt események miatt okán révén és egyébként is, komolyan kérdem. Kell ide bármi féle váltás is?

EZ a nép minimum 150 éve képtelen tanulni nemzeti tragédiáiból. Képtelen, alkalmatlan rá tulajdonságai, tudáshiányos állapota miatt. A magyar társadalom nagyon nagy többsége “nem néz ŐSZINTÉN szembe a történelmi múltjában betöltött szerepével, kormányai és azok választói rossz döntéseinek és tévedéseinek következményeivel, amíg hazug legendákba hazudja a múltját, amíg 100 éves veszteségeken rugózik, ugyanakkor nem ismeri fel a fasiszta Horthy és rendszere felelősségét, több mint fél millió magyar zsidó és roma meggyilkolásában és negyed millió magyar katona feláldozásában bűnös, míg nem képes elhatárolódni a fasiszta szellem, a rasszizmus, az antiszemitizmus, a népnemzeti sovinizmus, a történelemhamisítás, a feltámadó revansizmus, az idegenellenesség gyilkos szellemétől, amit Orbán napról napra szít és hergel, addig ez a múltba ragadt társadalom, ez a nép nem bizonyul a mai globalizált, rohanó sebességgel fejlődő , nyitott világban életképesnek.”

A magyar ösznépi társadalom, ezer éves dolgokat cipel a hátizsákjában, amiket, miután tanult volna belőle, mára már csak mint elrettentő példákként kellene emlegetni. De, mivel ezer éve képtelen tanulni, így megtörténhetett Trianon, a Horthy korszak, annak minden mocskával együtt, a II.VH-ban betöltött Hitlert szolgáló szánalmas szerepünk, a több mint fél millió magyar honfitársunk gázkamrába segítésével, Szálasi és egyéb hozadékokkal, aztán Nagy Imre és társai történetével, aztán a szocializmus rémtetteivel, a III/ akárhányas besúgókkal, a jelentgető házmesterekkel, az elfuserált rendszerváltással. Most pedig itt a jelenünkben élvezhetjük az orbáni rezsim minden mocskát, ismét átélve azt, amiről azt hittük mára magunk mögött hagytunk.
Mára nyilvánvalóvá vált ezt a nép ismét csak így akar élni. Össznépileg. Tudom. Vannak sokan akik nem. Vannak. De, nem elegen. Kevés az az elme ebben a kis hazában ( mindig is kevés volt) aki magyar, európai, és világnemzetként képes gondolkodni.
Ezt a rendszert nem leváltani kell. hagyni kell elrohadni. Még akkor is, ha a vége egy, ismét csak nagy nemzeti tragédiában fog végződni. Nem másért, csak mert még most sem tanultuk meg a leckét össznépileg. Ha, Orbánt és a Fideszt demokratikus úton váltja le bárki is, az készüljön fel a legrosszabbra. A legeslegrosszabbra. És még azt is emelje négyzetre. Akkor talán közel fog állni a valós történésekhez.
Talán egyszer lesz egy generáció majd amelyik már képes lesz tanulni is nemzete tragédiáiból.

A kép 2020 február Budapest

 

Forrás. Czotter József