Üres Budapest kasszája, kifosztott város vár a következő önkormányzatra

Drámai mértékű a hiány a fővárosi önkormányzatnál, a bevételek nem elegendők a minimális fejlesztésekre sem – írja a Népszava.

A lap szerint a Tarlós István vezette Budapest adóssága az év elején elérte a 80 milliárd forintot, amit az idei költségvetés alapján további 75 milliárd forinttal fejelhetnek meg.

Ezzel „szinte megoldhatatlan feladatot örököl a következő főpolgármester, ugyanis a bevételek nem elegendőek a minimális fejlesztésekre, de még a működés is mindennapi küzdelmet igényel” – jegyzi meg a Népszava, felidézve: Budapest bevételei a 2000-es években még évi 500 milliárd forint körül alakultak, mára viszont ez évi 266 milliárdra csökkent (igaz, az állam sok feladatot el is vett időközben az önkormányzattól).

A lap megjegyzi, a hitelfelvételek már a Tarlós-érában sem mentek mindig gördülékenyen, kérdés, hogy ha a fővárosi önkormányzatban a kormánypárt elveszítené többségét, az milyen reakciókat váltana ki a kormány részéről.

Könnyen lehetséges, hogy a 2019 októberében felálló új önkormányzat a következő években a csődfenyegetéssel szembesül, így még a jelenleginél is kiszolgáltatottabb lesz a kormány felé”– zárul a cikk.

Kapcsolódó cikkek

Ő miért nem volt milliárdos egy élet munkája alatt?

O.L.K.T.

A Coca Cola rátett még egy lapáttal és köszöni a reklámot!

O.L.K.T.

Igaza van Holik úr ! Látszik is a fotón mit művelnek ezek a fizetett Soros bérencek. (Jaj bocsi ezek a2006 Soros bérencek)

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!