Újra vadásznak a rendőrök a hajléktalanokra Budapesten!

A rendőrök szerdán, a Nagyvárad téren vettek őrizetbe egy fedél nélküli férfit, másnap megbilincselve már bíróság elé is állították.

Csütörtökön lezajlott annak a hajléktalan férfinak, Csepely Bélának a gyorsított tárgyalása, akit szerdán állítottak elő a Nagyvárad térről „életvitelszerű közterületen tartózkodás szabálysértése miatt” a rendőrök, a védelmet az Utcajogász részéről Kalota Ágnes látta el – tudósított a Mérce.

A tárgyalás során Csepelyt elkülönítve, külön szobában állították elő, a tárgyalóteremben egy tévé segítségével lehetett videokommunikálni vele, ami az őt védő Utcajogász szerint egyrészt sérti a védelemhez való jogát, ráadásul megbilincselve, ami törvénytelen.

A tárgyalás során Csepely vallomásából kiderült hogy özvegy, gyereke nincs, három iparit végzett, se bevétele, se vagyona, se tartozása nincs, és 2011-ben agyvérzést kapott, ami miatt folyamatos ellátásra szorul.

Korábban hajléktalanszállón lakott, amit nem tart megfelelő opciónak, a cipőjét is ellopták – emellett börtönben is volt 2018-ban mivel visszaéltek az igazolványaival, emiatt a szállóra nem is mehetett vissza.

Ott javasoltak neki egy munkásszállót, melyen havi 60.000 forintot fizetett lakhatásáért, és egy padláson nyolc család élt együtt, onnan került aztán tavasszal az utcára.

Dolgozott, azonban munkája megszűnt – de kilátásban van egy másik, lakáshelyzetét pedig szeretné rendezni, csak hajléktalanszállóra nem menne.

Elmondása alapján előállítása alkalmával az utcán csak aludt, tisztálkodni, étkezni máshova jár, valamint a három figyelmeztetést sem tették meg a rendőrök.

A bíróság ítélete szerint az életvitelszerű közterületen tartózkodással vádolt hajléktalan férfi elkövette a törvénysértést, mivel a bíróság szerint a neki elvileg beígért munka megkapása érdekében gyakorlatilag éjjel-nappal a Nagyvárad tér 1. előtt tartózkodott ezért figyelmeztetésben részesítik.

Az Utcajogász hivatalos fellebbezést nyújtott be az ítélettel szemben mivel nem ismerik el a tényállást.

Ameddig az eljárás folyamatban van, a figyelmeztetés nem lép érvénybe – azután azonban, amennyiben Csepelyt fél éven belül ismét életvitelszerű közterületen tartózkodáson kapják, már mindenképp elzárással fogják büntetni.

Kapcsolódó cikkek

Botrány: 3212!

Rubóczki Tamás

A svédek indítványozták a Fidesz kizárását a Néppártból.

H Miklós

Orbán: Ez az ország már az enyém!

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!