Ujhelyi kiakadt a Fidesz készülő törvényén: már Facebookon is korlátoznák a véleményszabadságot

Minden jel szerint, a Fideszéknek nem elég a közel 500 újság, tévé és rádióállomás, most már a Facebookon is betiltanák az ellenzéki vircsaftot. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője ezen eléggé kiakadt: lázadásra biztatja követőit Ujhelyi, miután kiderült, a Fidesz törvényi szabályozással a Facebook adta véleménynyilvánítási szabadság korlátozására készül.

Ha kell, fellázítom az egész országot! – reagált Ujhelyi István Szolnokon arra a reggeli hírre, hogy a kormány a Facebookot a magyar törvények hatálya alá akarja vonni. Kivonnák a közösségi oldal kategóriából és átminősítenék tömegmédiumnak, ezáltal teljesen más szabályok vonatkoznának rá.

Az MSZP EP-képviselője csütörtök délutáni élő bejelentkezésében tiltakozó posztok kihelyezésére biztatta “Facebook-lakó” követőit: “Nem vehetik el tőlünk azt a jogot, hogy legalább itt a Facebookon elmondhassuk álláspontunkat, kormánykritikus véleményünket.”

Forrás és bővebben:https://hirhugo.hu/2019/04/12/ujhelyi-kiakadt-a-fidesz-keszulo-torvenyen-mar-facebookon-is-korlatoznak-a-velemenyszabadsagot/?fbclid=IwAR2Q9EWRRuKM0BsS6BTFYIDA4cHKBPlbbIbjsp9yGkw8X2GxwmgZamR7dEs

Kapcsolódó cikkek

Egy igaz történet napjaink Magyarországáról

O.L.K.T.

Hidvéghi Balázs: Ha nem a Fidesz nyer, akkor Európa elveszik!

O.L.K.T.

Bojár Gábor: “Orbán előbb-utóbb kap egy pofont!”

O.L.K.T.

Hozzászólok