Ujhelyi István nyivánosságra hozta Orbán szégyenét

Ujhelyi István EP-képviselő, az Európai Parlament környezetvédelmi és közegészségügyi bizottságának a tagja az alábbiakban értékelte az Európai Bizottság és az OECD mai napon publikált közös jelentését a magyarországi egészségügy helyzetéről:

“Elszomorító az újabb nemzetközi bizonyítvány a magyar egészségügy tragikus helyzetéről, bár a benne rögzített tények sajnos nem jelentenek újdonságot.
Riasztó, hogy Magyarországon az egyik legmagasabb a megelőzhető és megfelelő kezeléssel elkerülhető halálozások száma az EU-ban, ahogyan felháborító az a tény is, miszerint a magyar kormány kevesebbet költ az egészségügyi ellátásra, mint a legtöbb uniós ország.
Nem lehet belenyugodni az egészségügy jelenlegi, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő helyzetébe; a kormány kötelessége és felelőssége, hogy végre prioritásként kezelje ezt a területet.
Ezért is van szükség arra az Európai Egészségügyi Minimum-szolgálatási keretrendszerre, amelyet a szakmai szervezetekkel közösen már elkezdtünk kidolgozni és amely kötelező ellátási minimumot jelent majd minden uniós tagállamban, függetlenül az adott kormány hozzáállásától.”

A részletes jelentés ebben a PDF-ben olvasható.

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz kármentesítést végez a Gyurcsány-Bajnai-Demszky ámokfutás miatt!

Rubóczki Tamás

Botrány: Szijjártó Péter a változatosság kedvéért most Bécs polgármesterét oktatta ki!

Rubóczki Tamás

Egyre zűrösebb figurákkal pózol Orbán Viktor

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!