Ujhelyi István: A 2018-as választási részvétellel verhető a Fidesz

Ha sikerül a tavalyi választási részvétel számait elérni, amikor összességében 50 ezerrel többen szavaztak Orbán ellen, akkor a 21 EP-mandátum felénél többet is megszerezhetnek az Európa-párti ellenzéki erők – mondta Ujhelyi István.

Azok fognak dönteni, akik elmennek szavazni. A Fidesznek az az érdeke, hogy a Kubatov-listát mozgósítsa, közben kígyót-békát kiabálnak az ellenzéki pártokra, így bizonytalanítva el az ellenzéki szavazókat” – állapította meg mosonmagyaróvári utcafórumán Ujhelyi István.

Ha május 26-án sikerül megismételni a 2018-as országgyűlési választások részvételét, amikor 50 ezerrel többen szavaztak a Fidesz ellen, akkor az ellenzéki Európa-párti erők a 21 mandátum felénél többet tudnak szerezni – jelentette ki az MSZP EP-képviselője.

Felidézte a 2014-es EP-választást, amikor a Fidesz azért tudott kiugró eredményt elérni, mert a csalódott ellenzéki szavazók nem mentek el választani, Orbán hívei viszont ott voltak. Ennek köszönhetően lett csak az orbáni érdekeket követő képviselőcsoportja a Fidesznek, amelynek tagjai azonban nem tudnak elszámolni azzal, mivel töltötték ötéves mandátumukat – összegzett Ujhelyi István, hozzátéve:

“Ott kell lennünk május 26-án szavazni!”

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter: morális többségük sose volt, ha így folytatják létszámbeli se nagyon lesz.

H Miklós

“Hiába vigyorogtok, játsszátok a rettenthetetlen nagyurat!”

O.L.K.T.

Sztrájkolhatnak a mentősök és az egészségügyi ápolók a választások elött!

Rubóczki Tamás