Újabb teher lesz az ingatlanokon! Megadóztatják a Napot!

ÚJ TERHET VEZETNEK BE, amit az ingatlan tulajdonosok fizetnek meg!

Újfajta adót vezetne be a kormány a napelemekre, ami az ingatlan tulajdonosokat terhelné!

Pedig az alternatív energiaforrás egyre népszerűbb hazánkban is. A napelemes rendszerrel kapcsolatban voltak olyan optimista prognózisok, hogy energiafogyasztás szempontjából jóval kisebb összegű sárga csekket jelentenek majd az áramszolgáltatóktól a kiépítőjüknek.
A kormány eddig környezetvédelmi termékdíjként vezette be a napelemes rendszerekre épülő adóztatást. Mostanáig egyszeri alkalommal befizetendő adónem volt, ami a forgalmazót terhelte, és ezt jó esetben a tulajdonos helyett átvállalta a napelemeket kiépítő cég.

Az előkészített törvénymódosítás szerint viszont a napelemes rendszerekre kirótt eddigi környezetvédelmi termékdíj ezután elosztói teljesítménydíjra módosul! A napelemes rendszerek eddig jórészt visszatápláló elven működtek, vagyis a felhasznált áram értéke a visszafordított árammal volt egyenlő, és ezért rendszerhasználati díjat kellett csak fizetni.

A módosított adó viszont a 4 kilowatt peaknél, vagyis csúcsteljesítménynél nagyobb rendszerekre vonatkozik, tehát egy átlagfogyasztó kisháztartás a kormány szerint elvileg nem esik bele ebbe a kategóriába. Mást írnak azonban a témában a hozzáértők, akik szerint a háztartásokra mégis hatással lehet a napelemadó, mert adataik szerint az országban működő körülbelül 30 ezer háztartási naperőmű teljesítménye átlagban 8,3 kilowattóra, ami többszöröse annak a határnak, ami alatt nem kellene az új adót megfizetni.

Kapcsolódó cikkek

Ekkora égést: A CNN újságírója darabokra tépte Szijjártó Pétert!

O.L.K.T.

Mi történt az MTA-val? VIDEÓ

O.L.K.T.

Lázár János! Elmész te ám a nagy büdös picsába!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!