Újabb milliárdos csontváz esett ki a szekrényből Pécsen!

0

Szakértők szerint 30 százalékkal voltak túlárazva a szerződések amit Páva Zsolt korábbi fideszes pécsi polgármester kötött.

1,3 milliárd forintot fizettek ki ügyvédi megbízásokra Pécsen 2015 és 2019 között – derült ki az önkormányzat, illetve annak cégei és intézményei átvilágítása után.

Péterffy Attila független pécsi polgármester és az átvilágítást végző Bodnár Imre ügyvéd elmondta, vannak kirívóan sokat foglalkoztatott ügyvédek és irodák.

A szolnoki fideszes polgármester fia, Szalay Ferenc ügyvédi irodája 226 millió, Kamondi Mónika 180 millió, Bódis Krisztina pedig 140 millió forintot kapott a várostól és cégeitől az előző ötéves önkormányzati ciklusban.

“Szakértői vélemények szerint a kifizetett összegek általánosságban 30 százalékkal voltak túlárazva, évente 80-90 milliót spórolthatott volna a város.”

Péterffy Attila bejelentette, a túlárazott ügyvédi szerződéseket a hónap közepéig megszünteti, a jövőben nem kötnek átalánydíjas megbízásokat, kizárólag óradíj alapon szerződnek, 30 napos felmondási idővel.

olkt.hu