Újabb kórházi botrány: Ismét Miskolcon – Rétvári Bence viszont hazudik mint a vízfolyás!

0

Kritikussá vált az orvoshiány a miskolci kórházban, figyelmeztetett a Jobbik helyi képviselője, Badány Lajos még január végén. – írja a 444.hu.

A Magyar Narancs beszámolója szerint a politikus arról kapott hírt, hogy

  • annyira kevés az altatóorvos az intézményben, hogy gyakorlattal nem rendelkező, más szakterületeken praktizáló orvosok végzik a műveletet,
  • illetve a kórház vezetése nem is tervezi a fiatal szakorvosjelöltek ügyeleti díjának emelését, miközben szomszédos megyeszékhelyeken már másfélszer többet kapnak mint Miskolcon. 

A Magyar Narancs hiába kérdezett az ügyről, de sehonnan, a várostól, a minisztériumtól sem kapott választ, végül a jobbikos Jakab Péter, miskolci országgyűlési képviselő kérdéseket tett fel az  Emberi Erőforrások Minisztériumának, amire a törvény szerint kötelező reagálnia a tárcának.

Rétvári Bence államtitkár válasza kedd éjfélkor futott be, és nem cáfolta az orvoshiányt. Szerinte

folyamatosan biztosított az ellátás a miskolci kórházak valamennyi szakorvosi területén, így az aneszteziológiát és az intenzívterápiát illetően is.

 Rétvári szerint 

csak azért kell az altatáshoz más szakterületről is bevonni orvosokat, mert a szakorvos-jelöltek éppen a szakvizsgájukra készülnek.

444.hu