Újabb kitiltási botrány kezdődhet!

Újabb kitiltási botrány kezdődhet, Orbánig érhetnek el a szálak!

Rendszerszinten húzta le az Orbán-kormány a saját adófizetőit és az amerikai vállalatokat is – legalább is ez derül ki, ha összerakjuk a képet a 2013-14-es időszak amerikai-magyar kapcsolatairól. Ez tette be a kaput az amerikaiaknál, ebből lett a kitiltási botrány. Most pedig újabb korrupciós ügy robbant ki, amiben kiderült:

a Microsoft és a magyar kormánytisztviselők együtt lopták ki a közpénzt közbeszerzéseken keresztül a magyar adófizetők zsebéből. Mindezt a legfelsőbb kormányzati szereplők (Orbán és Lázár) tudtával.

Egy 2013-as tárgyalás Orbán Viktor és a Microsoft egyik vezetője között indította el ezt a jövedelmező üzletet. (Pont ez volt az időszak, amikor elkezdődött a kitiltási botrány is.)

A Microsoft a beszerzőknek diszkont áron adta el a szoftvert, akik a magyar kormánynak már drágán adták tovább, a különbözetet pedig kormánytisztviselők lefizetésére használta fel a vállalat. Vagyis: kormánytisztviselőkkel összefogva, szervezett formában nyúlták le a közpénzt.

Mindenki jól járt, csak a magyar adófizetők nem,

de ez sem a magyar érdekeket annyira védő nemzeti kormányt, sem a multicéget nem érdekelte. A lényeg: nekik dőlt a lé.

A Microsoft akár egymilliárd dolláros büntetést is kaphat az amerikai felügyelettől.

 

Összehasonlításképpen: ugyanebben az ügyben Romániában is nyomozás folyik, amelyben kilenc egykori miniszter érintett, valamint sokéves börtönbüntetéseket és összesen 17 millió eurós vagyonelkobzást szabtak ki – írta a Népszava. A román botrányt az ország történetének legsúlyosabb korrupciójaként említik. A Népszava szerint a vállalat belső vizsgálata más térségbeli országokra is kiterjed, a Microsoft auditorai messze a magyar ügyet tartják a legsúlyosabbnak, és itt számolnak a legtöbb kockázattal.

Forrás, https://b1.blog.hu/2018/08/25/ujabb_kitiltasi_botrany_kezdodhet_orbanig_es_lazarig_ernek_a_microsoft-ugy_szalai

Kapcsolódó cikkek

Fideszesek! Mikor veszitek észre, hogy Orbán csúnyán átvert benneteket?

O.L.K.T.

Székely Sándor kíméletlenül földbe döngölte Völner Pál államtitkárt a kilakoltatások miatt!

Rubóczki Tamás

Elképesztő! A románok húszszor több nyugdíjemelést kapnak mint a magyarok

O.L.K.T.