Újabb fordulat a Tiborcz féle Elios-ügyben!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügyben folytatott eljárás eredményességének biztosítása érdekében. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter válaszolta Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő érdeklődésére – szúrta ki az MFor a Parlament honlapján a választ.

Pintér tájékoztatása szerint a nyomozó hatóság intézkedett iratok lefoglalásáról, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, aminek kiértékelése még tart.

A miniszter további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adott.
Amint arról beszámoltunk, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált azoknál a közvilágítási közbeszerzéseknél, amiket a miniszterelnök veje, Tiborcz István cége nyert el 2011 és 2016 között. Az OLAF több mint 13 milliárd forint EU-s támogatására tett javaslatot Magyarországgal szemben.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség azért nyomoz, mert a gyanú szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettét és más bűncselekményeket követhettek el.

 

olkt.hu/mfor.hu


Kapcsolódó cikkek

Végrehajtót küldtek a Fideszre!

O.L.K.T.

Komjáthi Imre: „A diktatúra falában a félelem a habarcs!” – Nem leszünk rabszolgák!

Rubóczki Tamás

Orbán kivérezteti a magyar egészségügyet?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!