Újabb feketeleves a népnek: Megszűnnek egyes közmunkás állások!

0

Bejelentették! Sok városban vége a közmunkának! Sokan bukják az 50-70 ezer forintos fizetésüket!!!! Több magyar városban is megszűnik a közmunka!

40 milliárd a közfoglalkoztatottak munkaerőpiaci átvételére. A kormány negyvenmilliárd forintos programot indítanak annak érdekében, hogy minél több közfoglalkoztatottat vegyenek át a piaci munkaadók. Korábban Lázár János akkori kancelláriaminiszter elmondta: jelenleg 216 ezer közfoglalkoztatott van, a cél, hogy számuk a következő öt évben 100 ezerre csökkenjen. Azaz rengeteg közmunka állás fog megszűnni.

Jelenleg 37 ezer olyan üres állás van, amelynek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség. Rengeteg olyan álláshely van Magyarországon, amit könnyedén be lehetne tölteni közmunkában dolgozóknak, de sajnos a tapasztalat az, hogy a legtöbben belesüppedtek a Közmunka “kényelmébe” nem akarnak váltani, nem akarnak a piaci szférában dolgozni, mert ott nyilván jóval nagyobbak az elvárások, teljesíteni kell!

Varga Mihály jelenlegi Pénzügyminiszter szerint ugyanis ma 33 ezer olyan, szakképzettséget igénylő munkahely van Magyarországon, amelyeket közmunkásokkal fel lehetne tölteni, a rendszer átszabása ezt tenné lehetővé.
Most a kormány elkezdett egy olyan rendszer működtetésén gondolkodni, ami ösztönöznék a cégvezetőket, munkaadókat, hogy közmunkást vegyenek fel álláshelyikre.

Ha ők is kapnak egyfajta ösztönzést arra, hogy a közmunka programból válasszanak maguknak munkaerőt, akkor sikeres lehet a program.
Lázár János elmondta azt is, hogy mostantól kezdve szigorúbb lesz az ilyen munkavállalás feltétele is, a közfoglalkoztatottaknak a járáson belül kell munkát vállalniuk, és amennyiben van számukra munka, azt el kell fogadniuk.

 


Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!