Újabb bűncselekményt varrtak a szélsőjobbos Fidesz okoska ellen!

0

A Nemzeti Választási Bizottság jogsértőnek találta, hogy Bede Zsolt, a magát “a legvadabb jobboldali portálként” meghatározó kormánybarát izé akármije április 10-én focilabdával rugdosta a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtőinek Nyugati téri sátrát, ami meg is rongálódott.

A DK aktivistái rendőrt hívtak, ők garázdaság miatt indítottak nyomozást. A DK a választási szervekhez fordult. Panaszukat a Fővárosi Választási bizottság arra hivatkozva utasította el, hogy nem csatoltak bizonyítékot az elkövető személyéről. Továbbá arra is, hogy ez akár a választás rendje elleni bűncselekmény is lehet, amiben a rendőrség az illetékes. A Nemzeti Választási Bizottság, azonban egyhangúan helyt adott a panasznak, és eltiltotta Bedét a további jogsértéstől.

A határozat ellen három napon belül még jogorvoslattal lehet fordulni a Kúriához.

olkt.hu/444.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!