Újabb 24 milliárd forintot verne el Orbán Viktor a „rendkívüli migrációs nyomás” miatt

Orbán Viktor miniszterelnök újabb tízmilliárdok elköltését engedélyezi a az illetékes kormányszervnek arra, hogy őrizze a határt.
“A Belügyminisztérium „a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósításához” legfeljebb 24 milliárd 14 millió 200 ezer forinttal túllépheti a költségvetésben eredetileg erre szánt keretet, amely egyébként 50 milliárd forint volt.’-írja a 168 óra

A kormányhatározat kitér arra is, hogy mindezt a pénzt a BM úgy költheti el, hogy nem kell betartania a 2013-as beszerzési tilalmat – magyarán sem közbeszerzés, sem a nyilvánosság nem zavarja majd Orbánékat a költekezésben. Hogy mire fogják elkölteni ezt az irdatlan mennyiségű pénzt, az a határozatból nem derül ki.

A migrációs nyomás egyébként olyan rendkívül nagy, hogy a rendőrség számlálója szerint az elmúlt fél évben volt két olyan hét is, amikor hetente akár 150 esetben is intézkedni kellett. Amúgy heti száz alatt volt a feltartóztatott, elfogott, migránsok száma. Ez egyáltalán nem indokolja tehát a hatalmas költekezést.
Arról van szó inkább, hogy a “Terrorveszély” fokozatot fenn kívánja tartani Orbán és erre hivatkozva igen sok pénzt lehet ellopni, mivel van mire hivatkozni.
Forrás: 168óra/facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy skizofrén elmebeteg hazudozása a Néppárti kizárás után – extra képsorok!

Rubóczki Tamás

Elhunyt Baló György

Rubóczki Tamás

Reményteljes, szép jövő előtt állunk. VIDEÓ

O.L.K.T.

Hozzászólok