Új ellenséget tálaltak Orbánék, máris támadják

0

Az új ellenség nem más mint Antti Rinne finn miniszterelnök aki azt találta mondani, hogy
“párbeszédet kell kezdenünk arról, hogyan teremthető szorosabb kapcsolat az uniós támogatások megkapása és a jogállamiság tiszteletben tartása között.
Célunk, hogy olyan kiegyensúlyozott és hatékony mechanizmust állítsunk működésbe, amely
az uniós forrásokat a jogállamisághoz köti”.
Na ettől aztán az Origo, majd nem sokkal később Kovács Zoltán kapott majdnem agyalágyulást és azt kezdte el a blogján ecsetelni, hogy Finnországban nem is olyan jó élni, mint azt mondják. Ezt a nyilvánvaló baromságot azzal fejelte meg, hogy
Finnország nem éppen a “jogállamiság bajnoka”.

Azt hozta fel mindezt alátámasztandó, hogy “a finn médiapluralizmus komoly veszélyben van, mert a Sanoma termékei a médiapiac 97 százalékát lefedik.” Nincs is alkotmánybíróságuk és nincs független igazságszolgáltatása, mert az igazságügyi miniszter javaslatára az elnök nevezi ki a bírókat.

Azt persze elfelejtette elmondani, hogy más rendszerben élnek, így almát hasonlított a körtéhez, ráadásul az összes létező listán, ami a szabadságot, vagy a jogállamiságot veszi alapul,
az élmezőnyben találjuk Finnországot.

Forrás Nyugatifény

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!