Úgy átverik a nagycsaládosokat mint annak a rendje!

Röviden arról van szó, hogy három millió forinttal rövidít meg háromgyerekes családokat az Orbán-kormány.

Hogy szándékosan, vagy “csak” figyelmetlenségből, azt egyelőre nem tudjuk. Ami biztos, hogy az Orbán-kormány által idén februárban a családi csomag részeként bejelentett, a lakásépítésre felvett jelzáloghitel-tartozás elengedése kapcsán most azokat szívatja, akik tavaly résen voltak, és éltek az akkor még 1 millió forintban meghatározott, harmadik gyerek megszületése után visszaigényelhető kedvezménnyel.
Az úgynevezett családvédelmi akcióterv keretében ugyanis most már 4 milliót lehet visszaigényelni harmadik gyerek után, de csak azoknak, akik tavaly nem éltek az 1 milliós lehetőséggel. Ez nyilvánvalóan diszkriminatív: különbséget tesz háromgyerekes és háromgyerekes család között.

A februárban bejelentett „családvédelmi akcióterv” keretében minden 2018-ban és az után született harmadik gyerek után 4 millió forint írható le a jelzáloghitel-tartozásból. Ami szuper, de mint írtuk, kizárólag azoknak, akik nem kérték korábban 2018 januárjától életbe lépő, harmadik gyerek után kérhető 1 milliós hiteltartozás elengedést, amit a kormány még a tavalyi országgyűlési választás előtt hozott be.
Információink szerint az illetékes minisztériumból is megerősítették az egyik érintett családnak, hogy nem kérhetik utólag a 3 milliós különbözetet. Annak ellenére sem, hogy az övéknél korábban megszületett harmadik gyerekkel rendelkező családok most 3 millióval beljebb vannak, csak mert eddig „lusták voltak” igényelni a támogatást, vagy nem is foglalkoztak vele.

Az érintettek most a Nagycsaládosok Országos Egyesületét kérik, hogy képviselje az érdekeiket. A kormánnyal meglehetősen jó viszonyt ápoló szervezet eddig nem reagált nyilvánosan a problémára. Reméljük, cikkünk után meg fognak szólalni az ügyben. Igaz, arról sem tudunk, hogy a sokgyerekes családok folyamatos kilakoltatása kapcsán hallatták volna a hangjukat.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Szélsőjobbosok verték meg az Együtt aktivistáját!

Rubóczki Tamás

„Amikor bejön hozzám egy nő fizetés előtt két héttel, hogy nincs pénze kenyérre, az feldolgozhatatlan”

O.L.K.T.

GYŰLÖLET-PROPAGANDA HELYETT TISZTESSÉGES TÁJÉKOZTATÁST!

O.L.K.T.