Tüttő Kata: Újabb csontvázak bukhatnak ki az FKF szekrényéből!

„Lesz még hasonlóan furcsa szerződés, fogok még izgalmas ügyekről írni, de ezekről egyelőre korai lenne konkrétumokat mondani, mivel még magam is tájékozódom, adatokat gyűjtök”

– mondta a Hírklikknek Tüttő Kata.

A városüzemeltetésért felelős szocialista főpolgármester-helyettest annak kapcsán kérdeztük, hogy egy olyan tanulmány készítésére vonatkozó szerződésre bukkant, amely az FKF Nonprofit Zrt. számára rendelt hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó, indonéziai exportstratégiát.

Tudomása szerint az FKF-nek eddig nem volt exporttevékenysége.

„A szerződés-moratórum ellenére, az FKF azóta leváltott vezetője által Mészáros Lőrinc cégével kötött 1,5 milliárd forint értékű pernyeszerződések miatt néztem át az FKF szerződésállományát, s akkor bukkantam rá egy furcsa szerződésre, amit ki is kértem” – mondta el lapunknak Tüttő Kata, aki nem sokkal korábban egy némileg ironikus Facebook posztban számolt be ennek híréről. A megkapott dokumentumból azután kiderült, hogy az FKF megbízott egy céget 11 millió forint plusz áfáért, hogy 30 nap alatt írjon egy 30 oldalas tanulmányt. Ennek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja majd.

Kérdésünkre, hogy utánanézett-e annak, ki kapta a szerződés alapján a megbízást, a szocialista főpolgármester-helyettes közölte: „ezen a ponton nem érdekel, hogy ki készíti a tanulmányt”. Hozzátette: ha a tartalom nem lesz megfelelő, akkor majd megvizsgálják, hogy miként született a szerződés, milyen kiválasztás előzte meg, stb., én „nem akarok prejudikálni, a tanulmány akár még hasznos is lehet”. Kérdésünkre, hogy exportált-e már egyáltalán bármit is bárhova az FKF, Tüttő azt válaszolta, hogy neki nincs ilyenről tudomása.

Mint mondta, a tanulmány készítésének leadása december 22-e, „s én az elsők között fogom elolvasni azt”. Ha szükséges, utána lép majd.

Világossá tette, hogy

„nem vagyok a belső ellenőrzési osztály, én csak a nyilvánosságot próbálom bevonni a folyamatba, felhívni a figyelmet ilyen esetekre”. Az érdekli, hogy mi történik a felügyelete alá tartozó cégeknél, de betartja a hivatali utat. „Már jeleztem a városüzemeltetési igazgatóság elnökének, hogy foglalkozzon a szerződéssel, annak körülményeivel”

– mondta.

Kérdésünkre, hogy a pernyeszerződés kapcsán átnézett állományban talált-e további, hasonlóan „izgalmasnak” ígérkező szerződést, Tüttő igennel válaszolt. Mint mondta:

„ lesz még hasonlóan furcsa szerződés, fogok még izgalmas ügyekről írni, de ezekről még korai lenne konkrétumokat mondani, mivel még magam is tájékozódom, adatokat gyűjtök”.

És jön a Főkert. Majd az Állatkert?

„… közben látótérbe került a Főkert is (…és előbb utóbb írni fogok az Állatkertről is, ahhoz azért erős szívgyógyszer kell)” – írja legfrissebb posztjában Tüttő belinkelve az Menedzsment Fórum mai cikkét.

Ebből az derül ki, hogy hétvégenként saját cégüknek dolgoznak vissza külsősként a Főkert dolgozói.

A fővárosi kertészeti cég ugyanis leányvállalatára bízza közszolgáltatási feladatainak jó részét, amely azután alvállalkozókkal végezteti el a munkát, illetve gyakorta a Főkert saját embereivel.

Mindenki jól jár, kivéve a fővárosi önkormányzatot.

via. hirklikk.hu

Kapcsolódó cikkek

Farkas Flórián ismét bebizonyította, hogy egy joystickkel irányított cigánybűnöző!

Rubóczki Tamás

Az eszement ország: Orbán stratégiai fontosságúvá minősítette a becsődölt szigetszentmiklósi fociklubot

O.L.K.T.

Sokat tudhat ez a Flóri gyerek a gazdáról…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!