Tüntetés! – A teljes akadálymentesítés miatt a 3-as metró Ferenciek tere metróállomáson!

0

Tüntetést szerveznek a 3-as metró teljes akadálymentesítése érdekében, a megmozdulás a Ferenciek tere metróállomáson lesz november 20-án Hétfőn.

Tüntetést szerveznek a 3-as metró teljes akadálymentesítése miatt azok, akiknek jól jönne, ha minden metróállomáson lenne lift és egyéb eszközök a mozgásukban korlátozottak, nehezen közlekedők részére. A hétfői Facebook-esemény szerint a megmozduláson a kerekesszékkel, babakocsival, járóbottal közlekedők, sérült emberek, kutyások, idősek, vakok és gyengénlátók illetve mozgásukban bármilyen módon korlátozottak tömegét szeretnék megmutatni, hogy ne vegyék az ő igényeiket semmibe. (A metróvonal felújításának költségeibe ugyanis nem fért bele, hogy az összes állomás akadálymentesített legyen.) A tüntetés november 20-án, hétfőn délután 15.00 órától lesz a Ferenciek tere metrómegállóban.

“Mi történik ott?

Nem fogunk tudni feljutni a felszínre. Ezért 16.00 órakor a Nem Adom Fel Zenekar játszik nekünk, egy rövid sajtótájékoztatót követően pedig átvonulunk a mozgólépcsőkkel szembeni falhoz, ahol létrehozzuk a “Vágyak falát”. Írd fel velünk egy post-it-en, Te miért vágysz akadálymentes tömegközlekedésre!” – olvasható a tüntetés Facebook-eseményleírásában.

A megmozduláshoz egyébként több szervezet is csatlakozott már.

Rehab Critical Mass Mozgalom; Nem Adom Fel Alapítvány; Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége; Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület; Magyar Rett Szindróma Alapítvány; Angelmann Alapítvány; Suhanj! Alapítvány; Down Alapítvány; Ébredések Alapítvány; Kézenfogva Alapítvány; Motiváció Alapítvány; Mozduljunk ki! Egyesület; Társaság a Szabadságjogokért; Önállóan Lakni – Közösségben Élni; ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Kar; Critical Moms Budapest; Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége; Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja; Csillagház Általános Iskola; Mozgássérültek Budapesti Egyesülete; Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége; HellóAnyu; Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete; Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete; Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon; járokelő.hu; ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület; EbOvo

 

(OLKT)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!