Túltolta az agymosást a tv2.

0

Túltolta az agymosást a tv2.

“Európa-szerte Orbán Viktort éltetik a közösségi oldalakon. Bár az Európai Parlament ma megszavazta a Magyarországot elítélőSargentini-jelentést, a sikert mégis a magyar miniszterelnök érte el”
– ezzel vezette fel tavaly szeptemberben Gönczi Gábor a TV2 Tények a Sargentini-jelentésről szóló anyagát. Ebben az is elhangzott, hogy „a magyarok hősként tekintenek Orbán Viktorra”, több fideszes politikus is megszólalt, ellenzéki vélemények viszont egyáltalán nem kerültek elő.
Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője nem hagyta annyiban, hogy hiába küldte el közleményét a TV2-nek, és ott arról nem voltak hajlandóak beszámolni. A képviselő először a Médiatanácshoz fordult, ahol azt mondták ki egy októberi határozatban, hogy megvalósult a kiegyensúlyozott tájékoztatás médiatörvény szerinti követelménye azáltal, hogy bemondták a Tényekben, hogy Ujhelyi miként szavazott.
A határozatot a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg Ujhelyi, ahol most jogerősen kimondták, hogy meg kell semmisíteni a Médiatanács határozatát, és új eljárásban kell dönteni a kérdésben.
Azaz a bíróság kimondta, hogy a TV2 „Orbánt éltetik Európa-szerte” című riportja nem tájékoztatta kiegyensúlyozottan a közönséget, és a Médiatanácsnak is határozatban kellene ezt megerősítenie 15 napon belül.
Ujhelyi szerint ezzel abban foglalt állást a bíróság, hogy „vajon egy normális demokráciában fenntartható-e az a hazugsággyár, amit a Tények üzemeltet, a Médiatanács asszisztálásával”.
Az Ujhelyit képviselő ügyvéd szerint, ha a Médiahatóság tartja magát korábbi álláspontjához, azzal „fekete-fehér papírjuk lesz arról, hogy kevésbé az Alaptörvény szerint működik a hatóság”. Ha a Médiatanács is kimondja, hogy kiegyensúlyozatlan volt a TV2 beszámolója, akkor feltehetően arra kötelezik majd a TV2-t, hogy olvassák fel Ujhelyi közleményét a tévében.
Minderre hónapokkal azután kerülhet tehát sor, hogy adásba került a bíróság szerint a valóságot ferdítő riport.

Forrás

24.hu Kálmán

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!