Trump átvágta Orbánt: a találkozó után szankciókat indított ellene!

Úgy tűnik a Kedves Vezérünk nem TUTULÁZOTT rendesen  🙂

Kormányhoz közelálló üzletembereket, sőt a magyar kormány egyik tagját is szankciókkal sújthatja az Egyesült Államok az erre vonatkozó amerikai törvény alapján.

Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény (Global Magnitsky Act) alapján szankcionálják Orbán Viktor barátját, Mészáros Lőrincet – vette át az Átlátszó értesülését a Népszava. A portál, amely ezen a cikkén a Wall Street Journallal közösen dolgozott, budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozik.

A szankciók amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék Magyarország egyik leggazdagabb embere számára. (Mészáros 296 milliárd forintos becsült vagyonnal A 100 leggazdagabb 2019 kiadvány rangsorában a második helyen szerepel – a szerk.)

A szankciókat előkészítő kormányzati ill

etékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is. Az ügyben az atlatszo.hu kereste az érintetteket, de az írás megjelenéséig nem érkezett válasz tőlük. Az ügy azt mutatja, hogy egyre nagyobb a nyomás a Fehér Házon, hogy lépjen fel a hazai korrupció ellen.

Az Átlátszó értesülése szerint Orbán Viktor tud arról, hogy Mészáros ellen szankciókat fontolgat az Egyesült Államok kormányzata – erősítette meg két, a miniszterelnökhöz közel álló forrás. Egyikük úgy fogalmazott: ha valóban szankciókat vetnének ki a miniszterelnök szövetségesére, akkor a két ország távolabb kerülne egymástól. Amerikai kormányzati illetékesek szerint viszont a magyar kormány eddig sem engedett semmiben az USA-nak, így a Mészárosra kivetett szankciók sem okoznának nagy kárt a két ország kapcsolatában

Forrás:http://thepost.hu/reszletek.php?id=12431

Kapcsolódó cikkek

Dollármilliókat fizet a Fidesz azért, hogy gyűlöljék egymást az emberek

O.L.K.T.

Kordás László: Munkalassítástól az általános sztrájkig!

Rubóczki Tamás

A CITROM

O.L.K.T.