Tovább súlyosbodott a munkaerőhiány Magyarországon

Több szektorban is nagyon megugrott az álláskeresések száma az év harmadik negyedévében. írja a Világgazdaság. A banki pozíciók esetében 27, a vendéglátásban 14, az építőiparban 5 százalékkal nőtt a betöltendő helyekre kereső hirdetések száma. A Világgazdaságnak az ország legnagyobb HR-szolgáltatójának vezetője kijelentette,

“az említett szektorokban továbbra is szükség van munkaerőre, nem érezzük a hiány enyhülését.”

Sőt, Juhász Csongor szerint

“ugyanolyan nehéz képzett szakmunkást találni vendéglátós és szállodai pozíciókra, mint korábban, az építőiparban pedig az aktuális beruházások miatt kell továbbra is sok munkavállaló.”

Az autóiparban az elektromos gépjárművek gyártásához beszállító cégek nem találnak kellő számú dolgozót, de rossz a helyzet a kereskedelemben is.

Tartós a hiány a technológiai területeken és a közlekedésben is: se mozdonyvezetőt, se jegyvizsgálót, se jegypénztárost, se tolatásvezetőt, se épületlakatost, se géplakatos, se mérnököt nem találni. Utóbbiért valóságos küzdelem folyik.

Az egészségügy és az oktatás is drasztikus. Van olyan megye, ahol 230 emberre jut egy kórházi nővér, és egyre magasabb szinten van az orvos és a pedagógushiány. A háziorvosi praxisok egyre súlyosabbak, ezért a háziorvosi ellátás több mint 14 megyében kaotikus.

Kapcsolódó cikkek

Közlemények, amiket sosem fognak kiadni:

O.L.K.T.

Zente után Leventének is utalt 120 milliót Mészáros Lőrinc!

O.L.K.T.

Levette a nyomkövetőt, megszökött a házi őrizetből Sütő Csaba

O.L.K.T.