Tovább dagad az érdi város pénzén kampányolt botrány!

Mint szerdán megírtuk, levélben kereste meg Érd városának első szavazóit T. Mészáros András polgármester. Ebben minden körülírás és köntörfalazás nélkül arra buzdítja az első szavazókat, hogy támogassák a Fidesz-KDNP-listáját. Annyira fontos volt a levél, hogy Elsőbbségiként adták postára.

Kép. Facebook

Szerdán késő este levelet írtunk a levél ügyében az érdi polgármesternek. Arra voltunk kiváncsiak, hogy

  • Honnan volt meg Önnek az első szavazók névjegyzéke?
  • Polgármesterként írta alá a levelet.
  • Ezek szerint a polgármesti hivatal finanszírozta a levelek kiküldését?
  • Ha nem a polgármesteri hivatal, akkor ki fizette ezeket a költségeket?
  • Feladata-e a polgármesteri hivatalnak vagy a polgármesternek, hogy az első szavazókat arra buzdítsa, hogy szavazzanak a Fideszre?
  • Milyen költsége volt a levelek elkészítésének, kiküldésének?
  • Miért kellett elsőbbségi küldeményként feladni a leveleket?

 

Válaszokat mi nem kaptunk, de a 24.hu újságírója, Spirk József igen. Ezt onnan tudni, hogy T. Mészáros kiposztolta a Facebookra, hogy ő válaszolt a neki megküldött kérdésekre, de azok nem jelentek meg, mert az újságíró

„nyilván érezte, hogy azokat nem tudja egy velem és a Fidesszel szemben ellenséges hangvételűnek szánt, elfogult cikkhez használni”.

A kérdéseket viszont nem tette ki. Megkerestük Spirk Józsefet, kiderült, hogy erre várt választ:

„Kérdésünk az, hogy a szavazók nevét, életkorát, postacímét tartalmazó adatokat honnan kapta meg a Polgármesteri Hivatal?”

Erre T. Mészáros azt válaszolta,

„Mint azt bizonyára Ön is tudja, a választáson induló szervezeteknek joguk és lehetőségük van arra, hogy a választási kampány időszakában a Nemzeti Választási Irodától anyagi ellenszolgáltatás fejében kikérjék a választói névjegyzékben szereplő személyek adatait.
A Polgármesteri Hivatalt a jegyző vezeti, ezért a hivatal birtokában lévő adatokról nincs és nem is lehet ismeretem.”

Ami azért különös magyarázat, mert Érd városa nem indul a mostani EP-választáson (sem), márpedig T. Mészáros a város polgármestereként írta alá a polgármesteri fejléces leveleket. A válasz második fele még nehezebben értelmezhető, talán arra utal, hogy akár a Polgármesteri Hivatal adataiból is kikutatható lenne, kik az első szavazók, bár erről neki fogalma sincs.

Sajnos arra a 24 nem kérdezett rá, hogy mennyi pénzébe került az érdieknek, hogy az első szavazó érdiek kapjanak egy Fidesz mellett kampányoló levelet a polgármesterüktől. A mi kérdéseinkre pedig nem válaszolt T. Mészáros.

Így aztán marad az a fejtegetés, hogy ő soha nem titkolta, hogy a Fidesz értékrendjét képviseli és fideszesként választották meg polgármesternek.

„Nem bújtam gyáván álcivil szervezetek mögé, soha nem állítottam magamról, hogy független lennék. Én soha nem árultam el a Fidesz által képviselt értékrendet és soha nem árultam zsákbamacskát. Nem így a baloldali álfüggetlen jelöltek, akik ugyan szégyellnek pártszínekben indulni egy-egy választáson, de a párttámogatást elfogadják. A függetlenség látszatát kelteni hazugság és gyávaság”

– számol le T. Mészáros azzal a meghaladt kényszerképzettel, hogy egy polgármester ne költse a város pénzét pártpolitikai kampányra, ami esetleg kissé átláthatatlanná teszi a pártok elvileg szigorúan felügyelt kampányköltéseit is.

A bejegyezését a polgármester azzal zárja:

„Hiszem, hogy a városépítés nem jobb- vagy baloldali. Koncepció, érdekérvényesítés és kompetencia – ezek kellenek ahhoz, hogy várost építhessünk. De értékrend nélkül ez sem működik.”

Update

A polgármester az Alfahírnek azt nyilatkozta, hogy a levélküldéshez nem használt fel közpénzt, a számlát saját maga állta.

Kapcsolódó cikkek

Miért kellett síbalesetben meghalnia az Exim bank elnökének?

O.L.K.T.

A már nem Für csak simán Deutsch Tomi okossága :Szemét lett a stadion-beléptetőkapukból

O.L.K.T.

Jobbik: Egyre több a kórházi fertőzés Magyarországon!

O.L.K.T.