Tovább dagad a fideszes propaganda!

A jobboldal két bulvárlapja heteken belül elveszíti eddig megmaradt részleges önállóságát. A Habony Árpád irányítása alatt létrehozott Modern Media Group Zrt., a Lokál és a 888.hu kiadója, valamint Ómolnár Miklós korábbi cége, a Ripost Média Kft., a Ripost napilap kiadója a cégadatok szerint szeptember végén megszűnik. A cégek jogutódja beolvadással a Mediaworks Hungary Zrt. lesz.

Ezzel a két kormányközeli bulvárlap, valamint a megszűnő kft.-k többi kiadványa ugyanannak a vállalatnak a fennhatósága alá kerül, amely többek között a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Figyelőt és a Szabad Földet is menedzseli.

A három kiadó tulajdonosa már eddig is azonos volt. 2018 végén Habony és Ómolnár éppúgy felajánlotta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, ahogy Mészáros Lőrinc a Mediaworksöt. Céges különállásuk azonban még majd’ egy évig megmaradhatott.

Az elmúlt hónapokban többször az is felvetődött, hogy a két napilapot gazdaságossági szempontok miatt bezárják. A Válasz online a tavasszal arról írt, hogy a Lokál megszűnhet, a Ripostot pedig a Borsba olvaszthatják, a kiadó azonban cáfolta az értesülést.

Tény, hogy a 2018-as év mindkét lapkiadó számára siralmas eredménnyel zárult. Az MMG Kft. 313 millió, a Ripost Média pedig 137 milliós veszteséggel zárt, miközben a tulajdonjogok felajánlása előtti időkben nyereségesen működött mindkét vállalkozás. 2017-ben az MMG 683 millió forintos tiszta hasznot termelt, amit a három akkori tulajdonos, Habony Árpád, Győri Tibor és Keresztesi Péter osztalékként ki is vett a kasszából.

Az MMG tavalyi financiális mélyrepülése egyébként azért is különös, mert többször előfordult, hogy annyi – főként állami cégektől származó – hirdetés volt a Lokálban, hogy az újságba csupán egy-két cikk fért el.

Kapcsolódó cikkek

Kardos Ernő: “A magyar kormánynak háború kell!”

O.L.K.T.

Ígérgetésdömping Budapestnek a Fidesztől 2018-ra

Rubóczki Tamás

Minimálisat zuhant ismét a Fidesz-KDNP!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!