Törvénymódosítással könnyítenék a kilakoltatást. Magyarország én így szeretlek!

0

A kamu-kormány szerint nincs devizahiteles probléma, de azért szükség van 50 új végrehajtóra is, meg egy kamu-jogszabálymódosításra, ami FELGYORSÍTJA, megkönnyíti a végrehajtásokat.

Meddig hagyod még?
Ameddig kitérsz a probléma elől, addig az nem oldódik meg magától!
Ha külföldre mész, vagy felgyújtod, akkor is ők nyernek, mert nekik a TERÜLETÜNK kell!
Törvénymódosítással könnyítenék az adósok kilakoltatását

Papp Gáspár:
Gyorsítanák és egyszerűsítenék egy jogszabály-módosítással a végrehajtások folyamatát, mondta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.
A kormánypárti Magyar Időknek nyilatkozó Schandl szerint már az ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a törvényjavaslat, amelynek célja, hogy „gyorsabb, átláthatóbb és egyszerűbb legyen a végrehajtás folyamata”.
A jogszabály-módosítás elsősorban az elmúlt két évben a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: 2017-ben 3636 kilakoltatás történt Magyarországon, míg 2018 április és június közt 1355
Ezeknek legnagyobb része (a 2018. második negyedévben történt kilakoltatások kb. 60%-a) az adóssággal terhelt lakásokból történt, ez az a kategória, amely az elmúlt években meredeken megnőtt.
A módosítás részletei nem derültek ki, a Végrehajtói Kar elnöke szerint pusztán technikai változtatásokról van szó. Az ördög azonban a részletekben rejlik: ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra). ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós valamiképpen alternatív lakhatás után nézzen, és elkerülje az utcára kerülést.
A kormány eddig azt kommunikálta, hogy lezártnak tekinti a devizahitelek kérdését. Egy végrehajtásokat egyszerűsítő törvénymódosítás azonban fontos gesztus lenne az ingatlanpiaci befektetők és a bankok számára, miközben hátrányosan érintené azokat a jellemzően szegényebb adósokat, akiken a kormány korábbi intézkedései (forintosítás, Eszközkezelő) nem segítettek.

A végrehajtók személyi állománya is változik: 30 új végrehajtót neveztek ki, és további 20 hely kiadó még, miközben néhány tucat végrehajtó elhagyja a szakmát. A körülbelül 200 fős végrahajtói állomány azért cserélődött le részben, mert míg korábban a szakma gyakorlásának nem volt feltétele a jogi diploma, ez a helyzet mára megváltozott.

Forrás.https://merce.hu/2018/08/30/torvenymodositassal-konnyitenek-az-adosok-kilakoltatasat/